Când măștile cad/Ludovic Orban pe 2 iunie 2010: „Dacă Anastase nu semnează desemnarea lui Dorneanu la CCR, nu mai particip la şedinţele BP”

Când măștile cad/Ludovic Orban pe 2 iunie 2010: „Dacă Anastase nu semnează desemnarea lui Dorneanu la CCR, nu mai particip la şedinţele BP”

Când măștile cad/Ludovic Orban pe 2 iunie 2010: „Dacă Anastase nu semnează desemnarea lui Dorneanu la CCR, nu mai particip la şedinţele BP”.

Ludovic Orban – 2 iunie 2010:

”Dacă Anastase nu semnează desemnarea lui Dorneanu la CCR, nu mai particip la şedinţele BP”

”Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban (PNL) a declarat, miercuri, că, în cazul în care preşedintele Camerei, Roberta Anastase, nu semnează decizia de desemnare a lui Valer Dorneanu pentru CCR, el nu va mai participa la şedinţele Biroului Permanent în semn de protest faţă de acest „abuz”.

Orban a precizat că i-a comunicat acest lucru Robertei Anastase.
El a menţionat că, dacă Anastase nu semnează decizia de desemnare a lui Valer Dorneanu – candidatul propus de PSD pentru un post de judecător la Curtea Constituţională – el nu va mai participa la şedinţele conducerii Camerei în semn de protest faţa de acest „abuz grosolan” din partea preşedintelui forului legislativ.” (Mediafax)

Ludovic Orban – 15 octombrie 2020:

”Dorneanu și judecătorii numiți politic dau pe bandă rulantă decizii care nu au legătură cu Constituția și democrația”

”Trebuie schimbată componența Curții Constituționale, trebuie eliminați politrucii de acolo, trebuie să intre numai magistrați cu cariere serioase în spate, nu oameni care au făcut politică și care sunt numiți acolo ca să răspundă la comenzi politice. Multe din deciziile alea vin împotriva interselor fundamentale ale României. Noi am atacat și CCR se pronunță pe valabilitatea HG, care a fost luată în baza Constituției. Eu asemenea inepție n-am văzut. De ce? Că dă ordine Florin Iordache și cu alții către Dorneanu și către judecătorii care au fost numiți politic, care dau pe bandă rulantă decizii care nu au legătură cu Constituția și democrația?”. (Digi 24)

Ludovic Orban – 12 noiembrie 2020:

„La CCR nu mai trebuie puşi oameni care să reprezinte partidele”

„La această instituţie nu mai trebuie puşi oameni care să reprezinte partidele, trebuie puşi profesionişti sau să ne gândim că nu mai e necesară o Curte Constituţională numită în felul ăsta politic. Se poate exercita controlul de constituţionalitate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. La ora actuală CCR poate să dea o mulţime de decizii neconstituţionale, pentru că nimeni nu poate să cenzureze o decizie neconstituţională a Curţii Constituţionale. Cui ne adresăm, ne adresăm CJUE, dacă e vorba de legislaţie europeană, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie? Cui să ne adresăm?” (Agerpres) 


Citește și:

populare
astăzi

1 „Îmi plac practicile sexuale neobișnuite” / Scandal la admiterea în magistratură, CSM, chemat să intervină

2 Primele detalii despre uciderea pilotului rus

3 Transnistria ar urma să ceară anexarea la Rusia / „Pe 29 februarie Putin va anunța acest lucru”

4 Tace și face...

5 De citit...