Când o femeie spune "nu", înseamnă că e "nu", avertizează guvernul german migranții printr-o aplicație de mobil

Când o femeie spune "nu", înseamnă că e "nu", avertizează guvernul german migranții printr-o aplicație de mobil

Guvernul german a prezentat miercuri o aplicație pentru telefoane mobile menită să ajute solicitanții de azil să facă primii pași în noua lor țară, aplicație ce cuprinde reguli de bază de conviețuire și un capitol care le explică cum decurg relațiile bărbaților cu femeile în Germania, subliniind că atunci când o femeie îi răspunde unui bărbat "nu", acest lucru chiar înseamnă "nu", transmite agenția EFE.

Demersul este o consecință a agresiunilor sexuale comise în noaptea de Anul Noul la Koln și în alte orașe germane de grupuri numeroase de migranți arabi și nord-africani, poliția germană primind până în prezent circa 600 de plângeri din partea femeilor victime ale acelor agresiuni.

Aplicația, concepută de Oficiul Federal pentru Migrație și Refugiați, împreună cu Institutul Goethe, Oficiul Federal al Forței de Muncă și Radioteleviziunea Bavareză, cuprinde un curs de limba germană, informații care răspund întrebărilor cele mai frecvente puse de migranții ajunși pe teritoriul german și drepturile și obligațiile străinilor.

Migranții sunt atenționați în mod special că atitudinea lor față de femei va fi atent monitorizată, iar dacă ei nu respectă femeile ori le amenință, atunci ar putea comite un delict care le diminuează șansele de a obține dreptul de azil.

'În Germania bărbații și femeile aleg de bună voie cu cine doresc să formeze o pereche, cu cine se căsătoresc și cu cine întrețin relații sexuale', se menționează în aplicația ce subliniază că în Germania oricine are dreptul la o viață sexuală liberă, dar în același timp trebuie să respecte legea și dorințele partenerei sau partenerului.

De asemenea, li se explică migranților că în Germania femeile ies seara în baruri și restaurante, uneori ele beau alcool, pot să discute și să râdă cu un bărbat fără ca acest lucru să însemne neapărat că ele sunt și interesate să aibă o relație intimă cu acel bărbat.

'Vestimentația unei femei nu reflectă disponibilitatea ei sexuală', sunt atenționați bărbații migranți, proveniți de obicei din țări musulmane. În continuare, li se pune în vedere faptul că fustele scurte, tocurile înalte sau machiajul sunt doar chestiuni de modă pe care nu trebuie să le interpreteze drept o 'invitație' din partea femeilor.

'O femeie poate să spună în orice moment 'nu' atunci când nu vrea ceva. Chiar și când flirtează în mod evident, acest lucru nu înseamnă că bărbatul are dreptul la ceva mai mult', se subliniază de asemenea în aplicație.

Un alt capitol descrie valorile, obiceiurile și drepturile în societatea germană. Sunt descrise cu un limbaj simplu numeroase detalii, începând de la programul spațiilor comerciale și până la funcționarea sistemului sanitar și obligația părinților de a-și trimite copiii la școală.

'Medicii sunt obligați prin lege să păstreze confidențialitatea a tot ceea ce le spuneți. Acest lucru înseamnă că ei nu pot transmite altor funcționari nicio informație care vă privește', se arată într-un alt pasaj, fiind atenționate în acest context și femeile că nici ginecologul fiicelor acestora nu le va furniza date dacă cele din urmă nu-și dau consimțământul.

Aplicația gratuită este disponibilă în limbile arabă, engleză, farsi, franceză și germană.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi dezvăluiri despre „gaura neagră” a lui Ciolacu

2 Voi vedeți ce pregătesc americanii? Nici filmele SF n-au mers atât de departe...

3 VIDEO Rareș Bogdan, afacere sub acoperire: a dat un covrig pe două mere

4 „Cea mai detestată femeie din Marea Britanie” cere 200 de dolari invitaților la masa sa de Crăciun

5 Fanii CFR Cluj, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc