Când procurorii dorm/Fenechiu revendică o șpagă de trei milioane de lei, deghizată în împrumut, de la fosta șefă de cabinet

Când procurorii dorm/Fenechiu revendică o șpagă de trei milioane de lei, deghizată în împrumut, de la fosta șefă de cabinet

Neînţelegerile privind suma în cauză, ce era un comision într-o afacere de cinci ori mai mare a firmei Siveco, a rămas în conturile firmei paravan a Alinei Hăilă, o dată cu intrarea fostului ministru ieşean la puşcărie.

Fostul ministru liberal al transporturilor, Relu Fenechiu, îşi cere înapoi în instanţă banii ce pare că i s-ar fi cuvenit ca „partea lui” dintr-o afacere cu bani europeni, în urma căreia s-a construit clădirea de birouri ARIA din zona Podu de Piatră - Splai Bahlui. În perioada 2010-2014, firma de software Siveco SA a plătit „comisioane” în valoare de 3,9 milioane lei firmei de consultanţă deţinute de fosta şefă de cabinet a lui Fenechiu, Alina Hăilă, în schimbul unor contracte de furnizare a unor soluţii informatice în valoare totală de 22,15 milioane lei.

Banii urmau să ajungă în final la Fenechiu, potrivit datelor din dosar, dar au rămas în conturile Profile Business Consulting SRL, deţinute în acte de fosta şefă de cabinet. În primă instanţă, magistraţii Tribunalului au respins acţiunea lui Fenechiu, invocând o excepţie. Contestaţia lui Fenechiu împotriva sentinţei a fost înregistrată luni la Curtea de Apel.

Continuarea, în Ziarul de Iași.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Piggy își bate la propriu joc de voi gâștele” / Oana Zăvoranu șterge pe jos cu Oana Roman

2 De citit / Cât ne costă prostia și ticăloșia politicienilor care ne conduc

3 Fotografia asta a strâns 2,3 milioane de aprecieri în doar 15 ore

4 JO 2020, canotaj / Fetele de aur ale României, o nouă cursă entuziasmantă!

5 Amănunte picante despre firma pe care Clotilde Armand a adus-o în locul Romprest