Când scăpăm de vremea rea. Noi avertizări emise de meteorologi

Când scăpăm de vremea rea. Noi avertizări emise de meteorologi

Meteorologii au emis două coduri galbene și unul portocaliu de vreme rea. Sunt așteptate intensificări ale vântului, ninsori și viscol.

FOTO: Shutterstock

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod portocaliu în interval lul 5 aprilie, ora 10.00 – 06 aprilie, ora 14.00. Fenomene vizate constau în ninsori abundente, viscol și strat consistent de zăpadă, iar zonele afectate vor fi județele Botoșani, Iași, Vaslui și zona joasă a județelor Suceava, Neamț și Bacău.

„În județele Botoșani, Iași și Vaslui, precum și în zona joasă a județelor Suceava, Neamț și Bacău va ninge și se va depune strat nou de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55...75 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte scăzută. Local se vor cumula 30…50 l/mp”, spun meteorologii.

Harta codurilor FOTO: ANM

Harta codurilor FOTO: ANM

Dobrogea și estul Munteniei sunt vizate de un Cod galben de intensificări ale vântului. Codul este valabil în intervalul 5 aprilie, ora 10.00 - 23.00. Vântul va avea intensificări temporare în Dobrogea și estul Munteniei, cu viteze de 55...65 km/h”, potrivit ANM.

Tot Cod galben a fost emis în intervalul 5 aprilie, ora 10.00 - 6 aprilie, ora 14.00, pentru Moldova, Estul Transilvaniei și în Carpații Orientali.

„În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei și în Carpații Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55...60 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Pe arii restrânse se vor cumula peste 20...25 l/mp”, transmit meteorologii.

La nivel țării, ANM transmite că în intervalul 5 aprilie, ora 10:00 – 8 aprilie, ora 10:00 vremea va fi deosebit de rece, predominând ninsori și intensificări ale vântului în nordul, nord-estul, estul și sud-estul țării.

Vremea va fi deosebit de rece, iar temperaturile vor fi cu 8...12 grade sub mediile multianuale. În jumătatea de nord a țării vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45...55 km/h îndeosebi în sudul și estul țării, precum și la munte”, potrivit ANM.

COD GALBEN Interval de valabilitate: 05 aprilie, ora 10 – 06 aprilie, ora 14 Fenomene vizate: predominant ninsori și strat de zăpadă

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...