Cannes 2019 - Apel al cineaştilor către cetăţeni să voteze la alegerile europarlamentare

Cannes 2019 - Apel al cineaştilor către cetăţeni să voteze la alegerile europarlamentare

Circa 500 de personalităţi din lumea filmului din întreaga Europă, între care regizoarea franceză Céline Sciamma şi cineastul britanic Stephen Frears, au lansat un apel, la Cannes, către alegători să meargă la vot la alegerile europarlamentare, relatează miercuri AFP.

"Între 23 şi 26 mai, mergem la vot!", afirmă într-un comunicat semnatarii textului, pentru care aceste alegeri "reprezintă o miză crucială, atât pentru drepturile noastre fundamentale cât şi pentru libertatea de creaţie".

"O Europă liberă şi democratică este, de asemenea, o Europă a gândirii libere şi a libertăţii de expresie. Este datoria noastră să o apăram împotriva creşterii extremismului şi a oricărei tentaţii de a submina importanţa culturii, liant esenţial al Uniunii", au scris cineaştii.

Regizorii Jacques Audiard, Wim Wenders şi Luc şi Jean-Pierre Dardenne se numără printre semnatarii manifestului, lansat la iniţiativa Societăţii Regizorilor de Film, Quinzaine des Realisateurs, Academiei Europene de Film, Federaţiei Regizorilor de Film din Europa şi a Societăţii Autorilor din Audiovizual. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Amănunte picante rău! / Androneasca, la pușcărie? / Costoiu a turnat-o pe „mami Cati” în fața judecătorilor!

3 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

4 Ceas de 180.000 de dolari! / L-o avea de la interlopul care-și permitea să-i zică „curvă”?

5 Și ăsta a fost pilos? / „Tatăl meu avea o funcție politică destul de importantă”