Canotaj: Trei echipaje românești, direct în finale la Europene; alte șase, în semifinale și recalificări

Canotaj: Trei echipaje românești, direct în finale la Europene; alte șase, în semifinale și recalificări

Trei echipaje românești vor evolua în finalele Campionatelor Europene de canotaj de la Racice (Cehia), în probele de 8+1 feminin și masculin, precum și patru rame feminin, în timp ce alte șase vor evolua sâmbătă în semifinale sau recalificări.

Echipajul masculin de 8+1 (Mihăiță Vasile Țigănescu, Cosmin Pascari, Constantin Adam, Adrian Damii, Alexandru Ciprian Matincă, Sergiu Vasile Bejan, Cristi Ilie Pîrghie, Alexandru Cosmin Macovei, Adrian Munteanu), va evolua în finala de duminică (16,33, ora României), după ce a ocupat primul loc în prima serie de vineri (05:42.960).

Barca feminină de 8+1 (Ioana Vrînceanu, Viviana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereș, Iuliana Popa, Adelina Boguș, Laura Oprea, Daniela Druncea) este calificată direct în finală din cauza numărului redus de echipaje înscrise la această probă. Totuși, fetele noastre au câștigat categoric cursa demonstrativă de vineri (06:06.830).

Situația a fost similară și pentru echipajul feminin de patru rame (Beatrice Parfenie, Alina Elena Pop, Cristina Popescu, Parașcanu Georgiana), victorios în cursa demonstrativă de vineri (06:59.650). Aceasta va fi singura finală de sâmbătă (14,38).

În semifinalele programate sâmbătă vor evolua echipajul masculin de patru rame (Cristian Ivașcu, Marius Vasile Cozmiuc, Vlad Dragoș Aicoboae, Ciprian Tudosă), de la ora 12,14, după ce a ocupat locul 3 în seria a treia (06:01.760), precum și barca de dublu vâsle masculin (Ion Prundeanu, Vasile Agafiței), la ora 12,02, în urma locului 3 ocupat în prima serie (06:25.370).

Alte patru ambarcațiuni vor concura sâmbătă în recalificări. La patru vâsle masculin, Alexandru Chioseaua, Mugurel Semciuc, Alexandru Tănasă și Gheorghe Robert Dedu vor evolua de la ora 13,38, după ce a terminat pe locul 6 în prima serie (06:25.300). La dublu rame feminin, Mădălina Bereș și Laura Oprea au terminat pe locul 2 în prima serie (07:36.040) și vor ieși pe apă sâmbătă, la 11,28. În proba de dublu vâsle feminin categoria ușoară, Gianina Beleagă și Ionela Lehaci vor evolua în a doua serie de recalificări, de la 13,26, după locul 3 în prima serie de vineri (07:12.880). Și barca de patru vâsle feminin (Ancuța Bodnar, Nicoleta Pașcanu, Dorina Otea, Georgiana Vasile) va trece prin recalificări, sâmbătă, la ora 13,32, după ce a terminat vineri pe locul 4 în seria a doua (06:43.920).

La simplu masculin, Marian Florin Enache s-a clasat pe locul 5 în seria a patra a calificărilor (07:06.780), iar apoi a ocupat locul 4 în seria a doua de recalificări (07:25.020), ratând intrarea în semifinale.

România va participa la Campionatele Europene cu cel mai numeros lot din ultimii 12 ani, zece echipaje, compuse din 39 de sportivi.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Daniela Juncu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Informație / Ludovic Orban nu va mai fi desemnat să formeze un nou guvern după alegerile din 6 decembrie