Cântăreaţa Mireille Mathieu a primit titlul de Doctor Honoris Causa în Rusia

Cântăreaţa Mireille Mathieu a primit titlul de Doctor Honoris Causa în Rusia

Cântăreaţa Mireille Mathieu a primit luni titlul de Doctor Honoris Causa din partea unei prestigioase universităţi din Rusia, ţară în care artista franceză se bucură încă din epoca sovietică de o popularitate uriaşă, informează AFP.

Universitatea de Stat pentru Ştiinţe Umaniste din Moscova a dorit să recompenseze prin acest titlu onorific "un talent muzical fenomenal, care a avut o influenţă semnificativă (...) asupra tinerilor", au afirmat reprezentanţii instituţiei ruse.

"Trăiască Rusia! Şi trăiască Franţa! Această distincţie mă face să mă simt foarte mândră!", a declarat Mireille Mathieu, după ce a susţinut un curs muzical în faţa unui public alcătuit majoritar din studenţi.

Artista franceză, care s-a aflat duminică în Piaţa Roşie din Moscova pentru a asista la un festival de muzică militară, a evocat-o pe mama ei în discursul de acceptare a titlului onorific şi a vărsat câteva lacrimi în momentul primirii acestuia.

La fel ca actorul Pierre Richard, ale cărui comedii au fost difuzate frecvent la televiziunea din această ţară în epoca sovietică, Mireille Mathieu şi-a păstrat o mare popularitate în Rusia după ce discurile ei au fost lansate în fosta URSS.

Preşedintele Vladimir Putin, unul dintre admiratorii ei, i-a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani, în 2016.

În 2010, Mireille Mathieu a primit din mâinile lui Dmitri Medvedev, pe atunci preşedintele Rusiei, medalia Ordinul Prieteniei pentru contribuţia sa la dezvoltarea relaţiilor franco-ruse în domeniul culturii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…