Căpitanul avea o alcoolemie de 2,3 la mie!/O navă sub pavilion românesc a luat-o razna pe Dunăre, în Germania

Căpitanul avea o alcoolemie de 2,3 la mie!/O navă sub pavilion românesc a luat-o razna pe Dunăre, în Germania

Luni seara, o navă de marfă motorizată de 80 de metri lungime, care naviga sub pavilion românesc pe Dunăre în Germania, a „luat-o razna“, lovindu-se de maluri. Dupa ce a fost redresată si oprită, surpriza cea mare se afla la căpitan.

Navă pe Dunăre, în GermaniaFoto: Armin Weigel / DPA / Profimedia

Nava se îndrepta dinspre Dietfurt în vale, în direcția Riedenburg și „a atras atenția datorită modului său atipic de a conduce”, relatează Hallertauer Zeitung .

Cu puțin înainte de satul Meihern, comandantul a lovit cu nava malul stâng. Cu toate acestea, a reușit să se redreseze și să iși continue drumul. La scurtă distanță după satul Deising, vasul a deviat din nou de la curs și s-a ciocnit de malul drept.

O navă de marfă care naviga în spate a venit în ajutorul celei împotmolite și a tras-o înapoi în șenal. Echipajul a observat cum comandantul aceleia era puternic sub influența alcoolului și l-a împiedicat să continue. Apoi a cuplat nava rămasă fără căpitan și a adus-o la ecluza Riedenburg.

Comandantul navei sub pavilion românesc a fost preluat acolo de ofițerii de la poliția fluvială Beilngries și de la secția de poliție Kelheim.

Comandantul a trebuit să facă un test de sânge, iar alcoolemia stabilită a fost de peste 2,3 la mie. I s-a impus și să plătească un depozit de garanție cu o valoare de trei cifre, din cauza amenințării la adresa traficului fluvial, cauzate de comportamentul său.

I s-a mai pus în vedere că își poate continua călătoria în ziua următoare, cu condiția să fie treaz. Autoritatea competentă nu a stabilit încă dacă au avut loc daune la mal.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria