Căpitanul feribotul scufundat în Coreea de Sud a fost arestat: „Sunt profund ruşinat”

Căpitanul feribotul scufundat în Coreea de Sud a fost arestat: „Sunt profund ruşinat”

Căpitanul vasului, Lee Joon-seok, este acuzat de autorităţile din Coreea de Sud de neglijenţă în serviciu, precum şi de încălcarea dreptului maritim. De asemenea, în acest caz, tribunalul a emis mandate de arestare pentru alţi doi membri ai echipajului.

Interogat deja de poliţie, Lee Joon-seok le-a cerut scuze victimelor şi rudelor acestora.

„Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat şi sunt profund ruşinat. Nu ştiu ce să spun”, a declarat acesta în faţa camerelor de luat vederi.

Sursa citată menţionează că peste 260 de persoane sunt încă date dispărute, acţiunile autoritătilor de găsire a lor fiind îngreunate de vizibilitatea redusă şi de curenţii puternici.

În momentul accidentului, feribotul era condus de un ofiţer subaltern şi nu de căpitan, au precizat recent autorităţile din Coreea de Sud. Potrivit presei internaţionale, capitanul Lee Joon-seok părăsise nava în timp ce numeroşi pasageri erau încă blocaţi în feribot.

Cauzele accidentului nu sunt momentan cunoscute. Numeroşi pasageri susţin că au auzit un zgomot puternic după care feribotul s-a oprit brusc, ceea ce ar putea însemna că nava s-a lovit de un obiect imens.

Cu toate acestea, specialiştii sunt de părere că un viraj strâns al feribotului ar fi provocat deplasarea încărcăturii, ceea ce ar fi condus la destabilizarea vasului.

Din cei 475 de pasageri aflaţi la bord, peste 300 erau liceeni. În prezent, circa 270 de persoane rămân dispărute.


Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Care sunt „șansele” de a fi mobilizat, în funcție de vârsta și pregătirea militară pe care le ai, dacă se sună mobilizarea generală

2 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

3 Surprinzătoarele afirmații ale unui analist ungur, care susține că bazele americane din România și Polonia ar putea fi folosite pentru a ocupa vestul …

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 VIDEO Rusia a încasat sâmbătă o lovitură cruntă din partea Ucrainei