Caporalul Constantin Iosif, decorat de preşedintele Klaus Iohannis

Caporalul Constantin Iosif, decorat de preşedintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marţi decretul de decorare a caporalului clasa a III-a Constantin Iosif cu Medalia "Bărbăţie şi Credinţă".

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului i-a conferit caporalului Constantin Iosif Medalia "Bărbăţie şi Credinţă" clasa I, cu însemn de război, în semn de "apreciere pentru modul ireproşabil de îndeplinire a sarcinilor specifice misiunii din teatrul de operaţii din Afganistan, pentru promovarea imaginii Armatei României".

MApN a scris în noiembrie pe pagina de Facebook că, pe timpul unei misiuni de consiliere privind securitatea desfăşurării alegerilor prezidenţiale în Afganistan, un insurgent a deschis focul asupra unui convoi al Batalionului 495 Protecţia Forţei "Vulturii Negri" în care se aflau şi militari americani. Atacatorul a fost neutralizat de către caporalul clasa a III-a Constantin Iosif, servant la mitralieră pe unul dintre autovehiculele MRAP.

Militarul român a primit din partea SUA medalia "The Army Commendation C Device", în cadrul unei ceremonii desfăşurate în baza aeriană Kandahar, pentru "modul în care a acţionat aplicând procedurile standard de operare". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!

4 „Am decis să încercăm din nou”

5 „Dacă erai fata mea îți spuneam să îți mai pui o bluză pe tine”