Capra se crede crocodil/Olivia Steer îl ceartă pe Mircea Cărtărescu că nu știe să scrie!!! Răspunsul de mare bun simț al scriitorului

Capra se crede crocodil/Olivia Steer îl ceartă pe Mircea Cărtărescu că nu știe să scrie!!! Răspunsul de mare bun simț al scriitorului

Conspiraționista și anti vaccinista Olivia Steer a trecut la un nou nivel: dă lecții de limbă lui Mircea Cărtărescu, un scriitor consacrat, multipremiat și tradus în zeci de limbi.

„Marele profesor, filolog și scriitor, nominalizat la Premiile Nobel, Mircea Cărtărescu, nu știe că dativul - feminin - singular pentru «dragă» este «dragei» și folosește, în schimb, nominativul - masculin - plural - articulat «dragii» când se referă la Ioana Pârvulescu. 

Nu-i bai, bine că știe sigur, da' sigur!, cum stă treaba cu vaccinurile și ne sfătuiește, cu înțelepciune, cum să gafă... aaa... facem ca el!”, a scris Olivia Steer pe Facebook.

Reacția a venit la anunțul postat de Mircea Cărtărescu că s-a vaccinat anti-COVID-19 și îi îndeamnă și pe ceilalți români să se vaccineze. 


Joi, scriitorul i-a răspuns Oliviei Steer. 

„Doamnă Olivia Steer, tocmai fiindcă sunt nesigur, după 40 de ani de carieră ca scriitor și universitar, în privința subtilităților limbii române, mai consult dicționarele din când în când.

Am aflat astfel din DOOM că genitivul și dativul corect de la «dragă» e «dragii» și nu «dragei». Sigur că asta n-are nici o importanță, fiecare poate spune cum crede că e bine.

Ce nu e frumos e că pe o bază atât de măruntă îmi puneți la-ndoială toată munca dintr-o viață de om. Chiar dacă aici aș fi greșit, dumneavoastră tot n-ați fi avut dreptate.

Nu mai vorbesc de legătura pe care-ați făcut-o cu vaccinarea, cu care greșelile de limbă n-au nimic a face”, a răspuns Mircea Cărtărescu.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

3 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

4 Dacă textul ăsta era un sex anal, „Superman” mergea crăcănat o săptămână!

5 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!