Caraş-Severin: Masca de protecţie, obligatorie în spaţiile publice deschise din judeţ

Caraş-Severin: Masca de protecţie, obligatorie în spaţiile publice deschise din judeţ

Masca de protecţie este obligatorie în spaţiile publice deschise din judeţul Caraş-Severin, pe toată perioada stării de alertă, la persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, potrivit unei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a informat joi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

Măsura are ca scop reducerea riscului epidemiologic de transmitere a noului coronavirus în spaţiile publice deschise.

"Vă reamintim că în conformitate cu art. 1, alin. (1) din Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nr. 32/13.10.2020, începând cu data de 14.10.2020, în judeţul Caraş-Severin se instituie obligativitatea acoperirii feţei la nivelul nasului şi gurii cu orice materiale de protecţie de unică folosinţă sau reutilizabile, măşti de protecţie, eşarfe sau alte accesorii vestimentare), în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a virusului SARS-CoV-2 în spaţiile publice deschise", se precizează într-un comunicat remis AGERPRES.

Obligativitatea se instituie pe toată perioada stării de alertă, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

De la aceste măsuri se exceptează persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense sau alte activităţi, reglementate de prevederi legale în vigoare.

Nerespectarea măsurilor stabilite de CJSU se sancţionează contravenţional, potrivit legii. AGERPRES / (AS - autor: Sorin Blada, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

3 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...