Caraș-Severin: Precipitațiile abundente au dus la inundarea mai multor curți, grădini și hale de producție (GALERIE FOTO)

Caraș-Severin: Precipitațiile abundente au dus la inundarea mai multor curți, grădini și hale de producție (GALERIE FOTO)

Mai multe grădini, curți și chiar unele hale de producție din Reșița, Bocșa și Feneș au fost inundate în urma precipitațiilor abundente de marți.

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

"Din cauza precipitațiilor abundente, zece grădini din localitatea Feneș au fost inundate, iar în orașul Bocșa câteva curți pe strada Mircea cel Bătrân și Arenei, dar și în cartierul Măgura, unde acționează Detașamentul Reșița. De asemenea, la Reșița, pe Valea Țerovei, au fost inundate curțile unor agenți economici", a declarat Anca Balint, din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Semenic" al județului Caraș-Severin.

La Reșița, pârâul Valea Țerovei a inundat mai multe hale de producție, dar și drumul dintre cartierul reșițean Țerova și satul Bratova. La fata locului au acționat mai multe echipaje de la Primăria Reșița și de la Apele Române, pentru a aduna gunoaiele adunate sub un pod unde exista risc maxim de revărsare a apei. Apa a ajuns și pe șoseaua de centură, din cauza canalizării care nu a mai făcut față, îngreunând, timp de câteva ore, circulația autovehiculelor.

Încă din această dimineață, după ce la Soceni cota de inundație de pe pârâul Tău a fost depășită cu 45 cm, din cauza unor canale colmatate, Societatea de Gospodărire a Apelor Caraș-Severin a anunțat depășiri ale cotelor de atenție pe râurile Goleț, cu 31 cm, râul Alb, cu 50 cm, Valea Țerovei, cu 30 cm, Sebeș, cu 3 cm, Bistra cu 30 cm, Rusca 30 cm, Bistra — 10 cm și Valea Mare, cu 4 cm.

Codul portocaliu de inundații se menține la nivelul județului Caraș-Severin, până miercuri la ora 18.00, perioadă în care sunt prognozate scurgeri de pe versanți și creșteri ale debitelor pe râurile Timiș, Bârzava, Caraș, Nera și Cerna și afluenți.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”