Cărăușul șpăgilor lui Vâlcov, numit secretar de stat! Avalanșă de SINECURI fără precedent!

Cărăușul șpăgilor lui Vâlcov, numit secretar de stat! Avalanșă de SINECURI fără precedent!

Premierul-marionetă Sorin Grindeanu a făcut luni o serie de numiri/sinecuri în funcții-cheie. De pe lista celor care devin secretari de stat, consilieri sau șefi de instituții nu lipsesc nume controversate, foști lideri politici reactivați și foști colaboratori ai lui Liviu Dragnea.

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, a fost desemnat consilier onorific al premierului în domeniul relaţiei cu Parlamentul. Deputat de Ialomiţa în legislaturile 2008-2012 şi 2012-2016, Neacşu are o condamnare de 6 luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. Acesta a fost în legislatura trecută lider al grupului PSD din Camera Deputaților.

Fostul senator UNPR Marian Vasiliev va prelua postul de vicepreşedinte al Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului. Vasiliev este președintele facţiunii din UNPR care încearcă să blocheze fuziunea cu PMP.

Deputatul Adrian-Ionuţ Gâdea, fostul preşedinte al CJ Teleorman, este unul dintre cei patru secretari de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale numiţi, luni, de către premierul Sorin Grindeanu. Demnitatea de parlamentar este incompatibilă cu funcţia de secretar de stat. Prin urmare, Gâdea va trebui să demisioneze din Camera Deputaţilor.

Dorin-Sandu Voicu a fost numit preşedinte cu rang de secretar de stat al Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. Voicu a fost, timp de 20 de ani, şeful structurii teritoriale a Administraţiei din judeţul Teleorman.

Aurel Gheorghe a fost numit Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, funcție pe care a mai ocupat-o și în perioada guvernelor Ponta.

Fosta deputată Gabriela-Maria Podaşcă a fost numită secretar de stat la Ministerul Tineretului şi Sportului. Acesta a fost consilier personal al lui Victor Ponta, în perioada 2008-2009.

Fosta preşedintă a CSM Oana Schmidt-Hăineală a fost numită secretar de stat în Ministerul de Justiţie. Tot secretari de stat au devenit Constantin Sima şi Sofia Mariana Moţ, moașa lui Judecător al lui Bercea Mondial.

Cătălin Rotea(foto) a fost numit secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale. Fost șef de cabinet al ministrului Darius Vâlcov, Rotea este martor-denunțător în dosarul de la DNA al fostului său șef, fiind unul dintre intermediarii șpăgilor de care este acuzat Vâlcov.

Alte trei persoane au fost numite în funcții de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale: Laurenţiu-Adrian Neculaescu, în prezent consilier local la Târgovişte, Virgil-Alin Chirilă, fost director executiv adjunct al Direcţiei Cooperare Regională din cadrul CJ Mehedinţi, și Luminiţa Zezeanu, şefa Direcţiei Autorizare Programe din cadrul ministerului.

La Ministerul Afacerilor Interne a fost numit secretar de stat Mihai-Dan Chirică, care până acum a activat în MAI la Direcţia Audit Public Intern.

Cântăreţul de muzică populară Alexandru Pugna a fost desemnat secretar de stat în Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, iar medicul Dan Dumitrescu devine secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Deciziile de numire au fost publicate, luni seara, în Monitorul Oficial.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 VIDEO Însurat a 4-a oară la 64 de ani, Florin Zamfirescu și-a luat mașină 4x4 de „tânăr aventurier”

3 „Am văzut-o creață și focoasă și am zis hai să văd ce e de ea”

4 VIDEO Lupte crâncene în Herson / Soldații ucraineni încearcă să scape cu un Humvee după ce sunt surprinși de ruși

5 „Rusia pierde războiul. Pregătiți-vă de consecințe”