Cardurile sociale de 250 de lei pot fi folosite şi în magazinele Kaufland, dar nu sunt acceptaţi toţi emitenţii

Cardurile sociale de 250 de lei pot fi folosite şi în magazinele Kaufland, dar nu sunt acceptaţi toţi emitenţii

În primă etapă, sunt acceptate cardurile sociale emise de Sodexo şi Up România”, a informat Kaufland.

Precizarea retailerului înseamnă că nu sunt acceptate şi cardurile emise de Edenred.

Voucherele sociale din programul guvernamental „Sprijin pentru România” sunt destinate achiziţiei de produse alimentare şi de mâncare caldă, precum preparatele de la punctul Grill din parcarea magazinelor Kaufland. Astfel, clienţii vor fi îndrumaţi de către angajaţii de la casele de marcat să separe produsele alimentare de cele non-alimentare, care vor fi achitate folosind un alt mijloc de plată.

Plata la casele de marcat se efectuează ca plata cu orice alt card. Cardul social pentru alimente permite plăţi contactless, încă de la prima tranzacţie, prin apropierea sa de terminalul POS.

Cardurile sunt alimentate de către autorităţi la fiecare două luni cu câte 250 de lei, în patru tranşe, până la sfârşitul anului.

Potrivit reglementărilor, se interzice utilizarea cardului în alte scopuri decât cele pentru care a fost emis, în caz contrar se sancţionează conform legii.

Cardurile se încarcă o dată la două luni

Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Astfel, dacă tranşa IV este încărcată în decembrie 2022, ea poate fi utilizată până în decembrie 2023.

Atunci când sunt distribuite, cardurile sunt însoţite de scrisori care conţin instrucţiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre magazinele unde se pot utiliza cardurile şi un număr de telefon pentru cazurile în sunt probleme.

Cardurile pot fi folosite doar de către beneficiari. În cazuri excepţionale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredinţa tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate.

Pentru a putea afla soldul curent / suma disponibilă pe card şi pentru alte informaţii beneficiarii sunt rugaţi să apeleze Serviciul Clienţi al emitentului. Numerele de telefon oficiale sunt următoarele:

Edenred: 021 301 33 03 Sodexo: 021 204 46 64 UP România: 0374 66 22 73

Încărcarea săptămânală a cardurilor se face conform următoarei proceduri:

Luni – Poşta confirmă numărul de carduri distribuit în săptămâna precedentă;

Marţi – Emitenţii trimit facturile pentru numărul de beneficiari pentru care urmează să se încarce ajutorul;

Miercuri – Are loc transferul de sume între conturile de trezorerie;

Joi şi vineri – Se efectuează încărcarea către fiecare beneficiar;

Prin urmare, pentru tranşa I, încărcarea cu ajutorul de 250 de lei se face într-un interval de aproximativ 7-10 zile de la momentul primirii cardurilor. Ulterior, procedura de virare se simplifică, astfel că toţi cei peste 2,5 milioane de beneficiari vor primi ajutorul în decurs de 3-5 zile.

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) va actualiza lunar, înainte de fiecare alimentare a tichetului social, listele cu beneficiari, pentru a verifica eventuale modificări intervenite faţă de listele anterioare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...