Care este cel mai sexy accent din lume? Franceza nu mai este cea mai atractivă limbă

Care este cel mai sexy accent din lume? Franceza nu mai este cea mai atractivă limbă

Limba franceză nu mai este considerată cea mai atractivă. Italienii au cel mai sexy accent, cel puțin asta spune un sondaj realizat de platforma de învățare a limbilor străine, Babbel.

Aici vei auzi cel mai sexy accent - Portofino - Foto Shutterstock

Un sondaj, la care au răspuns 6.000 de oameni din Marea Britanie, Franța, Spania, Italia, Germania și SUA, a arătat care este limba europeană considerată cea mai atractivă. Dacă în 2017, franceza a fost desemnată cea mai sexy limbă, noua cercetare pune limba italiană pe podium, când vine vorba de cea mai atractivă limbă din lume, potrivit Daily Mail.

Specialiștii platformei Babbel spun că limba italiană a fost percepută de cei mai mulți respondenți ca fiind „cea mai sexy” și „cea mai romantică”.

Germana a fost considerată „cea mai directă” limbă, în timp ce engleza brianică a fost desemnată drept „cea mai politicoasă”.

Există anumite caracteristici ale limbii italiene care pot contribui la atractivitatea sa. Creșterea și descreșterea tonului în italiana vorbită poate crea o calitate muzicală, pe care unii oameni o găsesc seducătoare și atractivă. Anumite trăsături fonetice, cum ar fi rostogolirea sunetelor "r", pot fi distinctive în italiană, ceea ce pentru mulți este considerat fermecător sau atrăgător ", a explicat Noël Wolf, profesor de limbi străine la Babbel, potrivit cotidianului britanic.

Cercetarea a analizat și atitudinea față de partenerii care vorbesc limbi diferite. Majoritatea britanicilor intervievați (70%) au afirmat că, în cazul în care partenerul lor romantic are o limbă maternă diferită de a lor, învățarea limbii respective ar contribui la promovarea unei legături emoționale mai puternice între ei. Însă, mai mult de un sfert dintre britanici (27%) spun că a auzi „te iubesc” în limba lor maternă însemnă mai mult.

Alte studii, cum este cercetarea "2023 Highlands Titles Study", care a intervievat 1.000 de americani, plasează limba italiană pe locul șase. Această găsește accentul australian drept cel mai atrăgător. După acest accent urmează cel scoțian, londonez, irlandez, francez, italian și galez.

Un alt top, realizat de Enjoy Travel, desemna în 2019 accentul din Noua Zeelandă drept cel mai sexy. Locul doi era ocupat de cel sud african, în timp ce următoarele locuri erau ocupate de accentele irlandez, italian, australian, scoțian și francez. Și accentul românesc a fost în top, pe locul 49 din 50.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat