Care Opoziție? Soțul Alinei Gorghiu, lider PNL, ATAC DEMENT la șeful BNR! E mai rău ca Dragnea și Vâlcov! Săptămâna trecută a atacat la Antena 3!

Care Opoziție? Soțul Alinei Gorghiu, lider PNL, ATAC DEMENT la șeful BNR! E mai rău ca Dragnea și Vâlcov! Săptămâna trecută a atacat la Antena 3!

Care Opoziție? Soțul Alinei Gorghiu, lider PNL, ATAC DEMENT la șeful BNR! E mai rău ca Dragnea și Vâlcov! Săptămâna trecută a atacat la Antena 3! 

„Isarescu este competent. De competent Romania nu a intrat in Zona Euro si rateaza acum fix indicatorii care sunt in mandatul BNR.

De competent Isarescu fuge de Comisia Economica din Senat sa nu fie demis, facut de ras or chiar arestat in afara protectiei oferite de art.25 din Statutul BNR.”, a scris pe Facebook soțul Alinei Gorghiu, lider PNL, și lăsată de Klaus Iohannis la cârma partidului.

Lucian Isar, la Antena 3, despre cursul valutar: Isărescu manipulează cursul

Deprecierea monedei naţionale, care a ajuns miercuri la un curs de 4,75 lei pentru un euro, a condus la o reacţie dură a economistului Lucian Isar. Acesta a cerut, într-o intervenţie la Antena 3 după publicare cursului oficial de către BNR, ca "SRI să îl lase din braţe pe Mugur Isărescu".

De altfel, încă dinainte de apariţia cursului, Lucian Isar s-a dezlănţuit la adresa guvernatorului BNR pe care l-a acuzat că ar sta în spatele atacului asupra leului pe care îl foloseşte drept şantaj pentru un nou mandat în fruntea instituţiei.

"Guvernatorul BNR a avertizat acum 2 zile că “pieţele” sunt agitate, de când a fost chemat pentru explicaţii la comisia din Senat, fără legătură cu fundamentele economiei şi mai ales fără legătură cu Ordonanta 114 care este cunoscută deja de o lună. Este acelaşi şantaj practicat în septembrie 2017, când a evitat două săptămâni să fie audiat şi ca un făcut a explodat Robor. După cum vă spuneam de ceva vreme, în perioada premergătoare alegerilor pentru Consiliul de Administraţie al BNR, Isărescu manipulează cursul şi dobânzile pentru a pune presiune pe politicieni. 

 Nu este nimic în realitate problematic cu economia României, doar că domnul Isărescu este chemat la comisie pe 29 ianuarie și face tot posibilul pentru a pune presiune pe politicieni, prin presiunea populației, pentru a nu se duce la această comisie. După cum citiți pe site-ul BNR, domnul Isărescu se laudă în scris pe site-ul BNR că cursul euro-leu este un curs administrat, controlat, ceea ce înseamnă că BNR-ul poate să ducă în câteva minute cursul euro-leu de lala cinci sau la patru, după cum dorește. Rezerva actuală de peste 30 de miliarde de euro a statului român, administrată de Banca Națională este de câteva ori mai mare decât toată masa monetară în circulație. Astfel spus, poate să inunde piața și să ducă cursul în 2 lei pe euro, poimâine, nu este o problemă (...) SRI ar trebui să îl lase din brațe pe Isărescu", a declarat Lucian Isar la Antena 3.


 



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”