Carmen Dan: Concluziile controlului privind asocierea între CS Dinamo și Asociația FC Dinamo au ajuns la DNA

Carmen Dan: Concluziile controlului privind asocierea între CS Dinamo și Asociația FC Dinamo au ajuns la DNA

Ministrul demisionar al Internelor, Carmen Dan, a afirmat vineri că a trimis la Direcția Națională Anticorupție concluziile controlului privind asocierea între CS Dinamo și Asociația FC Dinamo.

"Astăzi vă anunț că am finalizat controlul cu privire la modul în care s-a realizat asocierea între CS Dinamo și Asociația FC Dinamo iar concluziile au ajuns deja la DNA", a spus Carmen Dan, vineri, într-o conferință de presă la sediul MAI.

Ea a precizat că raportul de control a fost trimis miercuri la această unitate de Parchet, adăugând că este vorba de o situație cu caracter penal, acesta fiind motivul pentru care a sesizat DNA.

"În paralel, juriștii ministerului vor acționa și în plan civil pentru a rupe această asociere păguboasă între Clubul Sportiv Dinamo și pentru Ministerul Afacerilor Interne", a declarat Carmen Dan.

Ea a menționat că "s-au găsit mulți care să dea lecții sau să încerce să intimideze" și a amintit exemplul lui Cornel Dinu.

"Dacă timp de 15 ani, responsabilii din acest minister au acceptat o situație confuză, în care patrimoniul statului să fie la dispoziția și în beneficiul unui grup restrâns de persoane, acum a venit momentul să scoatem adevărul la lumină. Iar acest moment a fost generat de nevoia de a urgenta predarea stadionului Dinamo către Compania Națională de Investiții, în vederea modernizării sale. Am crezut că acest demers va fi unul firesc și că interesul major al statului va fi înțeles de către toți. Nu a fost așa și de aceea am demarat o serie de verificări pentru clarificarea situației", a mai spus Carmen Dan.

AGERPRES/(A — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

5 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla