Carmen Dan: Reacţia de aseară a domnului preşedinte de a caracteriza ca brutală acţiunea Jandarmeriei a fost prematură

Carmen Dan: Reacţia de aseară a domnului preşedinte de a caracteriza ca brutală acţiunea Jandarmeriei a fost prematură

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, consideră că reacţia preşedintelui Klaus Iohannis pe tema intervenţiei jandarmilor la protestele de vineri seară din Piaţa Victoriei a fost una "prematură".

Dan a declarat, la sediul MAI, că Parchetul Militar are competenţe de a se pronunţa asupra acţiunilor Jandarmeriei, nu şeful statului.

"Apreciez că reacţia de aseară a domnului preşedinte de a caracteriza ca brutală acţiunea Jandarmeriei a fost prematură. Despre legalitatea acţiunilor Jandarmeriei nu domnul preşedinte trebuie să se pronunţe, ci Parchetul Militar", a afirmat Carmen Dan.

Ministrul de Interne şi-a exprimat speranţa că aprecierea preşedintelui "nu va influenţa imparţialitatea care trebuie să caracterizeze un act de justiţie".

"Dacă aceste violenţe ar fi avut loc în faţa oricărei alte instituţii a statului, indiferent cum s-ar numi, spre exemplu Palatul Cotroceni, oare tot aşa ar fi fost apreciată acţiunea jandarmilor, pentru că intervenţia lor ar fi fost aceeaşi, de a restabili ordinea publică", s-a întrebat retoric Carmen Dan. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat / Un psiholog calcă pe cutume și-l „diagnostichează” pe Iohannis

3 Ea e madam Ciolacu. Poate cea mai de succes covrigăreasă din Buzău...

4 Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD

5 De citit...