Carne de vită provenind de la animale diagnosticate cu tuberculoză este vândută în supermarketuri (presă)

Carne de vită provenind de la animale diagnosticate cu tuberculoză este vândută în supermarketuri (presă)

În fiecare an, carnea a 8.000 de vaci diagnosticate cu tuberculoză este vândută în supermarketuri, în mod legal, în Franța. Astfel, în farfuriile consumatorilor ajung, fără ca aceștia să fie informați, aproximativ 3.000 de tone de carne provenind de la animale bolnave, a dezvăluit miercuri revista ''Le Canard enchaîné'', preluată de europe1.fr.

Potrivit Direcției Generale pentru Alimentație din Franța, citată de săptămânal, consumatorul nu riscă să contracteze boala consumând o friptură. Practica este autorizată de autoritățile sanitare, iar reglementările europene întrețin ambiguitatea acesteia. Totuși, riscul nu este complet zero, subliniază Le Canard, câtă vreme în fiecare an se îmbolnăvesc 50 de persoane, printre care crescători, medici veterinari și consumatori de lapte nepasteurizat.

Cireașa de pe tort, după cum afirmă săptămânalul, este că industria cărnii profită de acest lucru pentru a-și crește marjele de profit: carnea care provine de la bovine diagnosticate pozitiv este cumpărată mai ieftin de către industriași care o revând pe rafturile din supermarketuri la același preț ca restul cărnii.

AGERPRES


populare
astăzi

1 ALERTĂ Noul președinte ANAF va fi Adrian Nicuşor Nica

2 VIDEO Șoferul unui SUV Mercedes lovit de un Logan a murit după ce a fost aruncat prin trapă și prins sub mașina răsturnată

3 Un judecător CSM cu venituri de aproape 10.000 euro lunar e revoltat! / Fraților, în ce țară am ajuns să trăim?

4 Actrița Manuela Hărăbor anunță că a fost scoasă de Pro TV dintr-un serial din motive politice

5 VIDEO Priviți, șeful Eximbank filmat în cluburi din Saint-Tropez, în timpul scandalului despre sediul de stat închiriat de la un privat cu preț dublu