Carne de vită provenind de la animale diagnosticate cu tuberculoză este vândută în supermarketuri (presă)

În fiecare an, carnea a 8.000 de vaci diagnosticate cu tuberculoză este vândută în supermarketuri, în mod legal, în Franța. Astfel, în farfuriile consumatorilor ajung, fără ca aceștia să fie informați, aproximativ 3.000 de tone de carne provenind de la animale bolnave, a dezvăluit miercuri revista ''Le Canard enchaîné'', preluată de europe1.fr.

Potrivit Direcției Generale pentru Alimentație din Franța, citată de săptămânal, consumatorul nu riscă să contracteze boala consumând o friptură. Practica este autorizată de autoritățile sanitare, iar reglementările europene întrețin ambiguitatea acesteia. Totuși, riscul nu este complet zero, subliniază Le Canard, câtă vreme în fiecare an se îmbolnăvesc 50 de persoane, printre care crescători, medici veterinari și consumatori de lapte nepasteurizat.

Cireașa de pe tort, după cum afirmă săptămânalul, este că industria cărnii profită de acest lucru pentru a-și crește marjele de profit: carnea care provine de la bovine diagnosticate pozitiv este cumpărată mai ieftin de către industriași care o revând pe rafturile din supermarketuri la același preț ca restul cărnii.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UPDATE / Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat, într-o declarație oficială, că informația prezentată de Digi 24 este…

2 COVID-19 a suferit 10 mutaţii / Tinerii nu sunt imuni la coronavirus

3 ULTIMA ORĂ / Guvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor: se întrerup concediile de odihnă, se sus…

4 Masonul din spatele birtului care a vândut statului 1,7 milioane de măști a încheiat 16.290 de contracte cu st…

5 Crucea Roșie a importat un milion de măști ca să le doneze. Statul le-a blocat în vamă / „I-au pus cu capul pe c…

recomandări

Te ia DNA: Celina Rusu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară