CÂRPĂ! Premierul Tudose sesizează CCR pentru un posibil conflict între DNA și Guvern pe dosarul Belina. Sesizarea a fost scrisă de Toader!

CÂRPĂ! Premierul Tudose sesizează CCR pentru un posibil conflict între DNA și Guvern pe dosarul Belina. Sesizarea a fost scrisă de Toader!

Premierul Mihai Tudose va sesiza Curtea Constitutionala pentru constatarea unui posibil conflict intre DNA si Guvern in urma instrumentarii de catre procurori a dosarului Belina, au declarat pentru HotNews.ro surse din PSD. Sesizarea va fi trimisa la CCR de premierul Mihai Tudose, care este, potrivit legii, titularul actiunii.

Potrivit surselor HotNews.ro, cel care a elaborat sesizare, la cererea publica a lui Liviu Dragnea, e ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Cel mai probabil, sesizarea va fi trimisa la Curtea Constitutionala chiar azi.

Reamintim ca Liviu Dragnea a anuntat inca de luni ca PSD ia in calcul o astfel de actiune. "Trebuie analizat daca situatia actuala poate constitui elementul unui conflict juridic de natura constitutionala intre doua puteri ale statului", iar ministrul Justitiei "va trebui sa aiba un punct de vedere" in acest sens, a declarat atunci Liviu Dragnea.

Sevil Shhaideh, vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale, este urmarita penal de DNA pentru abuz in serviciu intr-un dosar care vizeaza trecerea "ilegala" a unor "parti din Insula Belina si Bratul Pavel (cu suprafata de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate in albia minora a Dunarii, din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman si in administrarea Consiliului Judetean Teleorman, pentru ca, doar la cateva zile, sa fie inchiriate tot ilegal unei firme private", in anul 2013, "prin actiunea concertata a unor persoane cu functii publice". Directia Nationala Anticoruptie cere, de asemenea, avizarea de catre Camera Deputatilor a urmaririi penale a Rovanei Plumb, deputat PSD, in acelasi dosar, arata DNA, intr-un comunicat.

Hotnews.ro a aratat, intr-un articol publicat in luna iunie, traseul insulei Belina si al bratului Pavel din proprietatea statului in proprietatea unor firme: Apele Romane - Consiliul Judetean Teleorman - firma Teldrum - firma Trident 51 SRL (controlata in prezent de Stefan Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea) - si din nou Teldrum.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

2 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

3 Un șobolan al Securității care a supraviețuit „democrației”

4 Dragnea va anunța duminică formarea unui nou partid

5 VIDEO Cum se fracturează coloana unui mire