Cârpele PSD/Cât bănet a încasat de la stat zdreanța care l-a intervievat pe Pușcăriaș

Cârpele PSD/Cât bănet a încasat de la stat zdreanța care l-a intervievat pe Pușcăriaș

Zdreanța care i-a transmis recent lui Liviu Dragnea într-un așa zis interviu difuzat de Realitatea Plus că îi simte lipsa, are și motive de dor: cât Dragnea a condus România, ea a încasat multe zeci de mii de lei de la stat fără să aibă competențele necesare, scrie  Newsweek România .

În mai 2018, Anca Alexandrescu a fost  numită  "provizoriu" membru în Consiliul de Supraveghere al Fondului Român de Contragarantare (FRC).

Cu ce se ocupă FRC? Conform propriului  site , "Misiunea Fondului Român de Contragarantare (FRC) este aceea de a facilita accesul la fnanțare a antreprenorilor prin acordarea de contragaranții la garanţiile pentru credite şi alte instrumente de finanţare obţinute de întreprinderile mici și mijlocii (IMM) de la instituţiile de credit şi/sau alte instituţii financiare nebancare. Demersul şi, mai ales, exigența asigurării continuităţii şi consolidării FRC în perioada post-criză."

Același site mai spune că "FRC este o instituție financiară specializată, având un capital de 400 mil.lei, fiind organizată ca societate comercială administrată în sistem dualist și care are ca acționari statul român, prin Ministerul Finanțelor Publice (68%) și Fundația Post-Privatizare (32%)." și că "Fondul este administrat în sistem dualist de un  Consiliu de Supraveghere , alcătuit din 7 membri, şi un  Directorat , alcătuit din 3 membri."

Ce  face  Consiliul de Supraveghere: "este alcatuit din 7 membri numiti de catre AGA si are, intre atributiile principale, selectarea si/sau numirea Directoratului, supravegherea activitatii acestuia prin aprobarea schemelor de contragarantare si a clauzelor conventiilor-cadru cu fondurile de garantare, aprobarea strategiei de investire a resurselor, a rapoartelor anuale privind activitatea de audit intern si control intern, precum si regulamentul de organizare si functionare, organigrama si statul de functii, etc."

Cum ar putea "Ancuța" să îndeplinească toate aceste roluri ca membru al Consiliului de Supraveghere este un mister, aceasta fiind toată viața, în cel mai bun caz, om de PR al unor politicieni sau, de fapt, o femeie-zbir care conducea cu mână forte aparatul de imagine al câte unui om politic.

Până să ajungă în FRC pe mâna lui Dragnea, Anca Alexandrescu a mai fost acolo pe mâna lui Victor Ponta, dar și pe cea a lui Dacian Cioloș, care a păstrat-o o perioadă. Așa cum arată o declarație de avere de atunci, Alexandrescu încasa cam 8.000 de lei net lunar de la FRC. Tot atât a încasat și din mai 2018 până în toamna lui 2019, când a fost dată afară de Guvernul Orban.


Citește și:

populare
astăzi

1 El este masonul crescut la sân de servicii, pe cale să-l îngroape pe Coldea...

2 „Regele este prea plictisitor în pat”

3 Generalul rus Vadim Șamarin, adjunctul lui Gherasimov, a fost reținut

4 VIDEO „România încă este foarte bine” / O româncă din SUA, siderată după ce a cumpărat o pâine de la supermarket

5 Declarațiile președintelui Iohannis s-au viralizat în presa rusă, care relatează pe larg despre refuzul de a trimit soldați și sisteme Patriot în Ucra…