Cartierele rezidențiale nu vor mai primi autorizație dacă în zonă nu sunt construite școli

Cartierele rezidențiale nu vor mai primi autorizație dacă în zonă nu sunt construite școli

Cartierele rezidențiale nu vor mai primi autorizație, astfel că nu vor mai putea fi ridicate, dacă dezvoltatorul nu construiește și o grădiniță, o școală și cabinete medicale în zona respectivă și dacă nu asigură infrastructura rutieră necesară, a precizat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Foto: Arhivă

Această măsură este prevăzută în noul Cod al amenajării teritoriului și construcțiilor, aprobat recent de guvern, a precizat, la Radio România Actualități , ministrul Dezvoltării.

„Codul urbanismului va impune niște reguli, nu se vor mai putea construi asemenea cartiere fără ca primăria să aibă temei legal pentru a impune constructorului construcția unor asemenea infrastructuri edilitare sau rutiere, respectiv ca aceste servicii publice - creșe, grădinițe, școli, cabinete medicale - să fie asigurate în acel cartier. Cetățeanul care se mută acolo, o familie tânără cu copii, de exemplu, să nu trebuiască să parcurgă o oră până își lasă copilul la o creșă sau o grădiniță poate chiar în centrul orașului”, a spus el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Document confidențial / Magistrații au jupuit statul de un miliard de euro, dându-l în judecată și apoi câștigând. Pretențiile câștigate, încă neachitat…

2 În ce țară trăim? / Un document după citirea căruia vomiți de scârbă / Uriașa listă a privilegiilor unui magistrat

3 VIDEO Priviți, coloană blindată rusească, făcută scrum la zeci de kilometri în spatele frontului din sud

4 „Halep s-a dopat“ / Un „guru” al presei românești admite o realitate dură pe baza probelor

5 Foarte interesante amănunte...