Cartonașul albastru, nouă găselniță din fotbal, naște nemulțumiri și ironii. În ce condiții va fi acordat

Cartonașul albastru, nouă găselniță din fotbal, naște nemulțumiri și ironii. În ce condiții va fi acordat

Consiliul Asociației Internaționale de Fotbal (IFAB) pregătește o regulă nouă în fotbal: introducerea cartonașului albastru, prin care arbitrii pot trimite un jucător pe banca tehnică timp de 10 minute, urmând ca la expirarea acestui termen cel pedepsit să revină pe teren.

Cartonașul albastru va trimite jucătorul 10 minute pe banca de rezerva. Foto The Telegraph

Cartonașul albastru va fi acordat dacă fotbaliștii vor opri contraatacurile fotbaliștilor care fac faulturi tactice, oprind faze de joc, sau care vor protesta vehement la adresa arbitrilor, scrie The Telegraph. Două astfel de avertizări într-un meci se vor transforma în eliminare. Același lucru se va întâmpla dacă un jucător va primi un cartonaș albastru și unul galben și, cum era până acum, două galbene.

Noul cartonaș albastru va fi introdus treptat în fotbal. Federația Engleză de Fotbal s-a oferit voluntară să îl testeze în Cupa Angliei la nivel masculin și feminin. Sunt șanse mici ca noul cartonaș albastru să fie introdus la Euro 2024 sau în noul sezon din UEFA Champions League, el fiind testat cu succes la competițiile de copii și juniori din Țara Galilor.

Prima schimbare din 1970 încoace

Ar fi prima dată din 1970 încoace când sistemul cartonașelor din fotbal suferă schimbări. La Cupa Mondială din Mexic au fost introduse pentru prima oară cartonașe galbene și roșii.

Ideea lansată de Consiliul Asociației Internaționale de Fotbal a fost primită cu reticență. Președintele Alexander Ceferin a apreciat că se strică fotbalul și că nu e de acord cu introducerea cartonașului roșu, dar că nu se poate opune deciziei IFAB. Apoi, Mesut Ozil, fostul jucător al lui Real Madrid, a ironizat-o pe Atletico Madrid, având în vedere stilul impus la echipa iberică de antrenorul Diego Simeone, bazat pe multe întreruperi: ”O să joace doar cu 6 fotbaliști?”.

Și Carlo Ancelotti, antrenorul liderului din Spania a reacționat cu privire la noul cartonaș. La conferința de presă a meciului Real Madrid - Girona, Don Carlo a fost întrebat despre viitoarea regulă din fotbal. ”Ideea generală pe care o am în privința regulilor este să încerce să simplifice cât mai mult posibil jocul. E un regulament care devine din ce în ce mai complicat în fiecare an. Nu știu dacă acest cartonaș complică munca arbitrului", a declarat italianul, citat de Marca.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?