Casa Albă a pornit lupta pe scară largă împotriva traficului de fentanil

Casa Albă a pornit lupta pe scară largă împotriva traficului de fentanil

Departamentul de Stat, la rândul său, a anunțat premii pentru „informații care pot duce la condamnarea” a 27 de persoane asociate cu comerțul cu fentanil.

Consumator de heroină. Foto: Arhiva Adevărul

Mai multe agenții americane, inclusiv Departamentele de Justiție și Trezoreria, au luat măsuri masive pentru a reprima traficul fentanil (un opioid sintetic), iar făptuitorii au fost acuzați. Jake Sullivan, consilier pentru securitate națională al președintelui american Joe Biden, a făcut anunțul vineri.

Astăzi, Statele Unite au întreprins acțiuni semnificative de importanță istorică pentru a reduce traficul de droguri sintetice, ceea ce reprezintă o contribuție importantă la efortul guvernului de a salva vieți și de a asigura dreptatea și responsabilitatea”, a declarat biroul de presă al Casei Albe într-un comunicat.

Sullivan a remarcat că Departamentul de Justiție al SUA a declarat vineri că a acuzat peste 20 de făptași pentru „presupusa lor implicare sau sprijin pentru producerea și distribuția ilegală de fentanil în întreaga lume”. Acuzațiile agenției sunt printre „cele mai semnificative acuzații legate de fentanil făcute vreodată”, a spus un oficial al administrației americane.

Și Ministerul Finanțelor și-a anunțat măsurile. Agenția a impus sancțiuni suplimentare pentru două companii și cinci persoane „asociate cu distribuția globală de precursori chimici necesari pentru a sintetiza fentanilul interzis”, a spus Sullivan. La rândul său, Departamentul de Stat a anunțat premii pentru „informații care pot duce la condamnarea” a 27 de persoane asociate cu comerțul cu fentanil.

Aceste acțiuni reprezintă un alt pas în eforturile noastre de a opri traficul de fentanil în întreaga lume și în colaborarea cu Mexicul și alți parteneri cheie pentru a combate amenințarea devastatoare pe care o reprezintă această activitate”, a spus Sullivan.

Fentanilul este un analgezic sintetic opioid care este de 100, respectiv de 50 de ori mai puternic decât morfina și, respectiv, heroina. Din Mexic, substanța este introdusă ilegal în Statele Unite, unde peste 110.000 de persoane au murit doar anul trecut din cauza unei supradoze de droguri. Potrivit Centrelor Federale pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, două treimi dintre aceste decese au fost cauzate de utilizarea fentanilului sau a unor substanțe similare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale