Casa Albă a spus că nu deține informații exacte despre existența unui control asupra lui Musk

Casa Albă a spus că nu deține informații exacte despre existența unui control asupra lui Musk

Consilierul pentru securitate națională, Jake Sullivan, a spus că „nu a vorbit cu nimeni, în niciun departament, despre nicio acțiune de control” în ceea ce privește Twitter sau proprietarul său.

Jake Sullivan. Foto: EPA-EFE

Casa Albă susține că nu poate spune cu siguranță dacă guvernul SUA verifică sau nu interacțiunea antreprenorului Elon Musk cu structurile din alte state.

"Nu am vorbit cu nimeni, în nicio agenție, despre nicio acțiune de control cu privire la [compania] Twitter sau Musk. Așa că nu am nimic pentru tine despre asta", a declarat vineri Consilierul Președintelui SUA pentru securitate, Jake Sullivan. El a vorbit la o conferință de presă la bordul avionului președintelui american Joe Biden, care se afla ]n zbor din Egipt către Cambodgia. Biden a participat la cea de-a 27-a Conferință a părților la Convenția-cadru a Națiunilor Unite privind schimbările climatice din Egipt. El zboară în Cambodgia pentru participarea la summitul în format SUA-ASEAN și Summit-ul Asiei de Est. Șeful administrației va vizita apoi Indonezia pentru a participa la summitul G20 care va avea loc în perioada 15-16 noiembrie. Briefing-ul a fost transmis în direct pe site-ul Casei Albe.

Biden s-a exprimat miercuri în favoarea guvernului SUA, având în vedere angajamentul lui Musk cu alte state. El a făcut declarația corespunzătoare, răspunzând la o întrebare privind participația saudită la Twitter, pe care omul de afaceri a achiziționat-o.

Verificarea antecedentelor?

După cum a transmis pe 21 octombrie agenția de știri Bloomberg, administrația americană ia în considerare efectuarea unei analize a activității lui Elon Musk pentru conformitatea cu interesele securității naționale. Potrivit agenției, Washingtonul este „preocupat de amenințările” lui Musk de a nu mai deservi sistemul de comunicații prin satelit Starlink în Ucraina, precum și de intențiile, împreună cu un grup de investitori internaționali, de a achiziționa Twitter. Musk a încheiat afacerea pentru achiziționarea companiei, pe 27 octombrie.

Administrația este alarmată și de părerile politice ale antreprenorului, care se presupune că „devin din ce în ce mai pro-ruse”. Potrivit surselor agenției, autoritățile americane susțin că propunerile lui Musk pentru o reglementare pașnică în Ucraina sunt benefice conducerii ruse. În acest sens, guvernul SUA, după cum se spune în publicație, împreună cu reprezentanți ai comunității de informații, a început să elaboreze opțiuni pentru verificarea activităților antreprenoriale ale unui om de afaceri.

Pe 3 octombrie, Musk și-a prezentat pe Twitter viziunea asupra condițiilor pentru atingerea păcii în Ucraina. În opinia sa, organizarea repetată a referendumurilor în noi regiuni ale Rusiei sub supravegherea ONU poate deveni o soluție a conflictului. În același timp, omul de afaceri american a remarcat că Ucraina ar putea deveni o țară neutră. Pe 14 octombrie, Musk a mai spus că firma sa SpaceX nu poate finanța la nesfârșit funcționarea sistemului de comunicații prin satelit Starlink în Ucraina, dar compania și-a retras ulterior apelul către Pentagon pentru sprijin financiar.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA