Casa Albă anchetează scurgeri de informații privind convorbirile telefonice ale președintelui Trump

Casa Albă anchetează modul în care au fost dezvăluite informații despre convorbirile telefonice recente ale președintelui Donald Trump cu omologul său mexican și cu prim-ministrul Australiei, informează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al președinției americane, Sean Spicer, a declarat vineri canalului de televiziune Fox News că "președintele ia foarte în serios aceste scurgeri" de informații.

Fox News a difuzat vineri transcrieri ale unei înregistrări care urmează să fie difuzată sâmbătă.

Trump a încheiat brusc o convorbire cu premierul australian Malcolm Turnbull, după o dispută privind acordul Statelor Unite de a prelua refugiați internați de Australia în lagăre. Detalii despre acest episod care periclitează relațiile dintre Washington și Canberra au apărut pentru prima dată în cotidianul Wasington Post.

Anterior, Trump îi spusese la telefon președintelui mexican Enrique Pena Nieto că ar putea trimite trupe americane împotriva cartelurilor drogurilor din Mexic. Cei doi șefi de stat discutau despre plata de către Mexic a zidului pe care Statele Unite îl vor construi la frontieră. Transcrierea a fost obținută de organizația de media Aristegui Noticias din Mexic și de agenția Associated Press. Casa Albă a afirmat ulterior că președintele american a avut intenția ca respectivele comentarii să fie joviale.

Potrivit lui Spicer, convorbirile lui Donald Trump cu cei doi lideri au fost sincere, dar respectuoase și a remarcat că unele detalii au fost contestate de guvernele Mexicului și Australiei.

La un dejun de rugăciune, președintele Trump le-a spus unor politicieni și lideri religioși: "Credeți-mă, când auziți despre discuțiile telefonice dure pe care le am — nu vă faceți griji. Pur și simplu nu vă faceți griji".

Reuters nu a reușit să obțină de la oficialități de la Casa Albă comentarii privind ancheta asupra scurgerilor de informații.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

2 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

3 Amănunte / Fotografia a fost făcută luni în biroul premierului / Surse spun că autorul ar fi Ionel Dancă, șeful Ca…

4 Așa o fi? Șeful Cancelariei premierului prins într-o afacere patronată de controversatul șef de la Resurse Min…

5 BREAKING / Președintele interimar al Senatului, pesedistul Cazanciuc, cere CCR să îl scape pe Tăriceanu de cel m…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I