Casa Albă anchetează scurgeri de informații privind convorbirile telefonice ale președintelui Trump

Casa Albă anchetează scurgeri de informații privind convorbirile telefonice ale președintelui Trump

Casa Albă anchetează modul în care au fost dezvăluite informații despre convorbirile telefonice recente ale președintelui Donald Trump cu omologul său mexican și cu prim-ministrul Australiei, informează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al președinției americane, Sean Spicer, a declarat vineri canalului de televiziune Fox News că "președintele ia foarte în serios aceste scurgeri" de informații.

Fox News a difuzat vineri transcrieri ale unei înregistrări care urmează să fie difuzată sâmbătă.

Trump a încheiat brusc o convorbire cu premierul australian Malcolm Turnbull, după o dispută privind acordul Statelor Unite de a prelua refugiați internați de Australia în lagăre. Detalii despre acest episod care periclitează relațiile dintre Washington și Canberra au apărut pentru prima dată în cotidianul Wasington Post.

Anterior, Trump îi spusese la telefon președintelui mexican Enrique Pena Nieto că ar putea trimite trupe americane împotriva cartelurilor drogurilor din Mexic. Cei doi șefi de stat discutau despre plata de către Mexic a zidului pe care Statele Unite îl vor construi la frontieră. Transcrierea a fost obținută de organizația de media Aristegui Noticias din Mexic și de agenția Associated Press. Casa Albă a afirmat ulterior că președintele american a avut intenția ca respectivele comentarii să fie joviale.

Potrivit lui Spicer, convorbirile lui Donald Trump cu cei doi lideri au fost sincere, dar respectuoase și a remarcat că unele detalii au fost contestate de guvernele Mexicului și Australiei.

La un dejun de rugăciune, președintele Trump le-a spus unor politicieni și lideri religioși: "Credeți-mă, când auziți despre discuțiile telefonice dure pe care le am — nu vă faceți griji. Pur și simplu nu vă faceți griji".

Reuters nu a reușit să obțină de la oficialități de la Casa Albă comentarii privind ancheta asupra scurgerilor de informații.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un agent de la Penitenciarul Rahova, prins în flagrant de DNA când lua 10.000 de euro mită. În schimb, trebuia…

2 Teodorovici, salvat de pericolul muncii: nu va lucra la privat, a fost numit Director de Audit la Curtea de Co…

3 Un profesor din Piatra Neamț i-a cerut unei eleve poze cu ea dezbrăcată: De matematică sunt sătul!

4 Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 d…

5 Activistul de mediu Daniel Bodnar a suferit un grav accident rutier. Medicii spun că nu-şi poate simţi picioar…