Casa Albă angajează un avocat special pentru anchetele privind relația lui Donald Trump cu Rusia

Casa Albă angajează un avocat special pentru anchetele privind relația lui Donald Trump cu Rusia

Casa Albă a anunțat sâmbătă numirea unui consilier juridic special, care potrivit presei americane se va ocupa de anchetele privind relația președintelui Donald Trump cu Rusia, transmite AFP.

Comunicatul oficial anunță doar faptul că "Ty Cobb va ocupa funcția de avocat special". Cobb, în prezent partener în firma de avocatură Hogan Lovells din Washington, este un fost procuror federal.

Presa din Statele Unite, care a anticipat numirea încă de vineri, afirmă că noul consilier va avea sarcina de a răspunde întrebărilor din anchetele desfășurate de FBI (Biroul Federal de Investigații) și de Congres despre legăturile dintre campania electorală a lui Donald Trump și Rusia. Potrivit televiziunii ABC, preluate de France Press, Cobb își va coordona activitatea cu avocații privați angajați de Trump ca apărători în scandalul amestecului Moscovei în alegerile prezidențiale americane din 2016.

Ultima noutate în acest scandal, înainte de cooptarea lui Cobb în echipa juridică a președinției, era întâlnirea lui Donald Trump junior, fiul cel mare al președintelui, cu o avocată din Rusia, Natalia Veselnițkaia, în timpul campaniei de anul trecut. Săptămâna aceasta, dezvăluirile despre eveniment s-au succedat rapid în presa din SUA. Pe lista participanților la întâlnire s-au aflat, potrivit diverselor articole din ziare și emisiuni de televiziune, Jared Kushner, ginerele președintelui, fostul consilier de campanie Paul Manafort și Rinat Ahmetșin, un lobbyist din Washington, fost ofițer sovietic de contraspionaj.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina