Casa Albă: Anthony Scaramucci este noul director de comunicare, Sarah Sanders va fi noua purtătoare de cuvânt

Casa Albă: Anthony Scaramucci este noul director de comunicare, Sarah Sanders va fi noua purtătoare de cuvânt

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat vineri printr-o declarație demisia secretarului de presă al Casei Albe, Sean Spicer, și numirea lui Anthony Scaramucci ca director de comunicare al administrației prezidențiale, transmite Reuters.

Anthony Scaramucci

"Sunt recunoscător pentru munca lui Sean pentru administrația mea și pentru poporul american. Îi doresc succes în continuare, acum când merge mai departe în căutarea unor noi oportunități. Uitați-vă doar ce ratinguri grozave are la televiziuni", a declarat președintele Trump.

Într-un mesaj pe Twitter, Spicer a afirmat că a fost "o onoare și un privilegiu" să lucreze pentru Trump.

Declarația lui Trump a fost citită de purtătoarea de cuvânt Sarah Sanders, fostă prim-adjunctă a lui Spicer, care îi va lua locul acestuia la sfârșitul lui august. Sanders și Scaramucci s-au adresat împreună ziariștilor, fiecare anunțând ce funcție va ocupa celălalt.

Scaramucci, venit din mediul de afaceri de pe Wall Street, a fost implicat în campania electorală din 2016 pentru alegerea președintelui. El se va ocupa de strategia generală în relațiile cu mass media, în timp ce secretarul de presă — purtătorul de cuvânt — interacționează direct cu ziariștii, practic în fiecare zi. Postul de director de comunicare era vacant din luna mai, după demisia lui Michael Dubke.

Schimbările la vârful echipei de comunicare a președintelui Trump a avut loc în aceeași zi cu două demisii din echipa sa privată de juriști, angajată pentru a-l apăra în ancheta privind relațiile cu Rusia în timpul campaniei electorale.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

3 Apă de ploaie / Vaccinul chinezesc Coronavac are eficacitate aproape de zero, după studii. Țările care imunizeaz…

4 „Armata” de prostituate de lux folosită de Securitate pentru străini. Cine erau tinerele folosite pentru sex, …

5 Ucraina / perspectiva repetării scenariului sfâşierii Iugoslaviei