Casa Albă anunță că Trump și Merkel "se înțeleg foarte bine"

Casa Albă anunță că Trump și Merkel "se înțeleg foarte bine"

Președintele american Donald Trump consideră Germania un aliat important al SUA și se înțelege foarte bine cu cancelarul german Angela Merkel, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, citat de Reuters.

"Se înțeleg foarte bine. El are mult respect pentru ea. (...) Și consideră nu doar Germania, ci întreaga Europă drept un aliat important american", a spus Spicer într-un briefing de presă în care a calificat relația dintre Trump și Merkel drept "destul de incredibilă".

Totodată, potrivit DPA, Spicer a spus că președintele SUA a salutat apelurile lui Merkel pentru ca Europa să-și asume un rol mai important în domeniul apărării. "Președintele crede că a vedea cum Europa își sporește contribuția este un lucru foarte pozitiv", a anunțat purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Declarațiile lui Spicer survin după ce Trump a criticat marți Germania pentru nivelul excedentului comercial în relația cu Statele Unite și pentru cel al cheltuielilor militare, spunând că aceasta este "foarte rău pentru SUA" .

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa