Casa Albă denunță "comportamentul destabilizator" al Iranului

Casa Albă denunță "comportamentul destabilizator" al Iranului

Casa Albă a denunțat miercuri "comportamentul destabilizator" al Iranului, punând accentul pe tirul "provocator" al unei rachete balistice, efectuat de Teheran, transmite AFP.

"Cu începere de astăzi, avertizăm oficial Iranul", a declarat Michael Flynn, consilier pe probleme de securitate națională al președintelui Donald Trump și fost șef al serviciului american de informații militare.

Michael Flynn, care a citit un comunicat în cursul briefingului de presă cotidian de la Casa Albă, nu a precizat eventualele implicații practice ale acestei avertizări "oficiale".

Apreciind că recentul test balistic constituie o încălcare a Rezoluției 2231 a Consiliului de Securitate al ONU, el a afirmat că administrația Obama "nu a răspuns corespunzător la acțiunile nefaste" ale Teheranului.

"Administrația Trump condamnă asemenea acte care slăbesc securitatea, prosperitatea și stabilitatea în Orientul Mijlociu și dincolo de acesta și pun în pericol viețile americanilor", a adăugat Michael Flynn.

Oficialul american a făcut aceste declarații la câteva ore după o reuniune de urgență cu ușile închise a Consiliului de Securitate al ONU la solicitarea Statelor Unite, care afirmă că testul a avut loc duminică.

Marți, ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, a lansat un apel Statelor Unite să nu caute un "pretext" pentru a crea "noi tensiuni" între cele două țări, după decretul președintelui Donald Trump interzicând cetățenilor iranieni și din alte șase țări majoritar musulmane să intre în SUA pe o perioadă de până la trei luni.

Uniunea Europeană a îndemnat Iranul "să se abțină de la orice acțiune susceptibilă a spori neîncrederea, ca teste cu rachete balistice".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Voi știți cine e marmota asta?

3 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

4 Ce nerușinare! / Șefa Curții Supreme, zâmbitoarea lângă atârnătoarea PSD Floriana Jucan!

5 VIDEO Un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii în Buzău