Casa Albă îl va desemna pe Richard Grenell ca ambasador al SUA în Germania

Casa Albă îl va desemna pe Richard Grenell ca ambasador al SUA în Germania

Richard Grenell, fost purtător de cuvânt american la ONU, urmează să fie desemnat ambasador al Washingtonului în Germania, a anunțat vineri Casa Albă, transmite dpa.

Postul este vacant din ianuarie, de la plecarea fostului ambasador, John B Emerson.

Diplomați din Germania și din SUA au sperat că postul va fi ocupat rapid pentru a îmbunătăți canalele diplomatice dintre cele două țări.

Grenell este considerat unul dintre cei mai vechi și mai vocali susținători ai lui Trump, iar în iulie a postat o fotografie în care apare alături de Trump în Biroul Oval, imaginea fiind însoțită de cuvintele: "Vă mulțumesc, domnule președinte".

Richard Grenell este purtătorul de cuvânt american cu cea mai mare vechime la ONU, lucrând în mandatele a patru ambasadori ai SUA, între 2001 și 2008.

În 2010, Grenell a fondat firma de consultanță internațională Capitol Media Partners și apare cu regularitate la televiziune în calitate de comentator politic.

Nominalizarea sa trebuie confirmată de Senatul SUA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale