Casa Albă l-a ironizat pe Putin: înlocuiește generalii „cum schimb eu șosetele”

Casa Albă l-a ironizat pe Putin: înlocuiește generalii „cum schimb eu șosetele”

Casa Albă a ironizat luni modul în care Putin a gestionat războiul din Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională, John Kirby, a comentat că Putin schimbă generalii așa cum „schimb eu șosetele", relatează Insider.

Kirby a ironizat deciziile lui Putin FOTO EPA-EFE

Casa Albă a ironizat luni modul în care președintele rus Vladimir Putin gestionează războiul din Ucraina, subliniind rotația frecventă a generalilor din fruntea invaziei.

„În mod clar, domnul Putin nu ia decizii bune", a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby. "Acest lucru este confirmat de faptul că el continuă să schimbe generali așa cum schimb eu șosetele".

La niciun an de război lista generalilor care au fost aleși să conducă operațiunile rusești înainte de a fi concediați sau retrogradați e tot mai lungă.

În aprilie, generalul Aleksandr Dvornikov a primit comanda, dar a rezistat până în iunie, când a fost înlocuit de generalul Ghennadi Jidko, care la rândul său a stat în post doar câteva luni. Putin l-a numit apoi pe generalul Serghei Surovikin în octombrie, ca doar câteva luni mai târziu Kremlinul să-l anunțe pe noul comandant: generalul Valeri Gherasimov , cel mai înalt militar rus.

"Este un fel de reality show", a declarat luna trecută Colin H. Kahl, subsecretarul apărării pentru politică, în fața reporterilor, în timp ce vorbea despre remanierea generalilor ruși din Ucraina. "Și cred că este mai mult un indiciu că rușii încă nu și-au dat seama cum au de gând să comande lupta și cred că disfuncția din rândurile comandanților ruși este destul de profundă", a adăugat el.

Războiul a fost dezastruos pentru Rusia pe mai multe planuri. Deși estimările variază, se crede că forțele rusești au pierdut până acum până la 200.000 de soldați și au obținut prea puțin în schimb.

Rusia a început o nouă ofensivă în estul Ucrainei, a declarat șeful NATO, Jens Stoltenberg, dar forțele Kievului s-au pregătit pentru această luptă. Putin pare dispus să continue să arunce recruți pe linia frontului - chiar dacă asta înseamnă să îi trimită slab antrenați și prost echipați - în speranța de a epuiza în cele din urmă forțele ucrainene.

Putin "trimite mii și mii de soldați suplimentari, acceptând o rată foarte mare de pierderi, suportând pierderi mari, dar punând presiune pe ucraineni", a declarat Stoltenberg, adăugând: "Ceea ce îi lipsește Rusiei la capitolul calitate, încearcă să compenseze prin cantitate".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani