Casa Albă: Obama a scurtat pedepsele cu închisoarea pentru 98 de deținuți

Casa Albă: Obama a scurtat pedepsele cu închisoarea pentru 98 de deținuți

Presedintele SUA, Barack Obama, a scurtat pedepsele cu închisoarea pentru 98 de condamnați care își ispășesc pedepsele pentru infracțiuni legate de droguri în cea mai recent rundă de comutări de pedepse, printre beneficiari numărându-se și 42 de persoane condamnate la închisoarea pe viață, a anunțat joi Casa Albă, potrivit Reuters.

Astfel, Obama a efectuat 688 de comutări în acest an, dintr-un total de 872, câte au fost acordate în timpul mandatului său prezidențial care se încheie la 20 ianuarie.

"Este vorba despre oameni — dintre care mulți au făcut greșeli la vârste tinere — care au muncit cu sârguință în închisoare pentru a se reabilita", a declarat consilierul Neil Eggleston într-un comunicat.

Comutarea pedepselor face parte din reforma sistemului de justiție penală, promovată de Barack Obama, pentru a reduce numărul de persoane care ispășesc pedepse lungi pentru infracțiuni legate de droguri fără comiterea de violență.

Obama împreună cu un grup de parlamentari din Congresul SUA au încercat să modifice legislația în vigoare pentru a reduce pedepsele obligatorii minime în astfel de cazuri, însă aceste eforturi au fost suspendate înainte de alegerile prezidențiale de la 8 noiembrie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Informații certe

2 Zvon...

3 Așa o fi?

4 Zvon... / Din „culisele întâlnirii” PNL-PSD de la vila Lac

5 De citit! / Este posibil, oare, așa ceva în inima României?