Casa Christie's a confirmat că tabloul "Salvator Mundi" a fost cumpărat de Ministerul Culturii din Abu Dhabi

Casa Christie's a confirmat că tabloul "Salvator Mundi" a fost cumpărat de Ministerul Culturii din Abu Dhabi

Reprezentanții casei de licitații Christie's au declarat că - în pofida unor informații care afirmau contrariul - tabloul "Salvator Mundi'', de Leonardo da Vinci, cea mai scumpă lucrare de artă din lume, a fost achiziționată de Ministerul Culturii din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, informează duminică DPA.

The Wall Street Journal și The New York Times, citând oficiali americani a căror identitate nu a fost însă dezvăluită, au anunțat joi că prințul moștenitor al Arabiei Saudite — Mohammed bin Salman — este noul proprietar al tabloului.

Reprezentanții casei de licitații au publicat un comunicat de presă vineri seară, în care au făcut următoarele precizări: "Casa Christie's poate să confirme că Departamentul de Cultură și Turism din Abu Dhabi a achiziționat tabloul 'Salvator Mundi' pictat de Leonardo da Vinci".

"Suntem încântați să vedem că această pictură remarcabilă va deveni disponibilă pentru public și va fi expusă la muzeul Louvre Abu Dhabi", au transmis reprezentanții casei Christie's.

În ediția sa de sâmbătă, cotidianul american The New York Times vorbea despre "informații contradictorii", considerând că nu se știe deocamdată dacă renumita pictură a fost achiziționată la acea licitație de un alt prinț saudit care ar fi acționat ca un intermediar pentru Ministerul Culturii din Abu Dhabi sau pentru prințul Mohammed bin Salman, în vârstă de 32 de ani.

Această pictură în ulei, reprezentându-l pe Iisus Hristos și realizată în anul 1500, a fost vândută la licitație cu suma de 450,3 milioane de dolari .

Reprezentanții Muzeului Louvre Abu Dhabi, ce a fost inaugurat luna trecută, au spus că vor expune pentru public această pictură în viitorul apropiat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o să credeți, dar este Nicoleta Luciu!

2 Româncă prinsă când făcea sex în mașină, în miezul zilei

3 „Mamă, aici toată lumea vrea să se culce cu mine!” / Moarte misterioasă la o bază militară americană

4 Radu Crăciun / Uitați de criză. Alta va fi marea provocare

5 Fosta iubită, mesaj pentru Dragnea?