Casa de modă Versace va fi vândută (presă)

Casa de modă Versace va fi vândută (presă)

Casa de modă italiană Versace, una dintre puţinele rămase încă independente în această industrie, ar fi pe cale să fie vândută, a anunţat luni cotidianul Il Corriere della Sera, citând surse anonime.

Potrivit AFP, cotidianul italian afirmă că anunţul referitor la vânzarea casei Versace ar putea fi făcut "încă de marţi, întrucât Donatella Versace (director artistic şi vice-preşedintele grupului, n.r.) a convocat o şedinţă cu angajaţii în acea zi".

Printre posibilii cumpărători ai celebrei case italiene sunt evocaţi grupul de modă american Michael Kors, producătorul de pantofi Jimmy Cho şi producătorul de bijuterii Tiffany & Co.

Contactaţi de jurnaliştii de la AFP, reprezentanţii casei Versace nu au făcut niciun comentariu pe marginea acestor informaţii.

Il Corriere della Sera estimează că valoarea casei Versace, al cărei sediu general se află la Milano, este de aproximativ 2 miliarde de dolari.

În prezent, casa italiană este deţinută în procent de 20% de fondul american Blackrock şi de 80% de familia Versace.

Grupul italian a înregistrat în 2016 o cifră de afaceri de 686 de milioane de euro. Directorul său general, Jonathan Akeroyd, a declarat în luna iunie că grupul vizează să ajungă la o cifră de afaceri de 1 miliard de euro "în scurt timp". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

3 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

4 Această ucraineancă l-a „combinat” pe soțul familiei unde fusese cazată în doar 10 zile!

5 ULTIMA ORĂ Ministerul de Externe, replică dură pentru președinta Ungariei, care a pretins că îi reprezintă pe toți maghiarii