Câştigătorul pentru construirea secţiunii problematice din Autostrada Braşov-Târgu Mureş-Cluj- Oradea, desemnat

Câştigătorul pentru construirea secţiunii problematice din Autostrada Braşov-Târgu Mureş-Cluj- Oradea, desemnat

„A fost finalizată reevaluarea ofertelor şi desemnat câştigătorul pentru proiectarea şi construcţia secţiunii Cheţani-Câmpia Turzii din Autostrada Braşov- Târgu Mureş - Cluj- Oradea. Asocierea de constructori austrieci şi germani, care a câştigat licitaţia cu suma de 420,34 milioane de lei (fără TVA), are la dispoziţie 3 luni pentru proiectare şi 18 luni pentru execuţia lucrărilor, după semnarea contractului”, a scris Sorin Grindeanu, luni pe Facebook.

Oficialul a adăugat că pentru acest tronson de autostradă, care are o lungime de 15,70 km, finanţarea este din fonduri europene nerambursabile.

Pe 9 martie 2022, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a admis contestaţia Strabag la licitaţia pentru lotul Cheţani – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania (A3), după ce pe 31 ianuarie 2022 fusese desemnată câştigătoare oferta Drum Asfalt.

„Ofertantul desemnat câştigător este Asocierea DRUM ASFALT SRL – OPR ASFALT SRL – OBRAS PUBLICAS Y RAGADIOS SA – TRAMECO SA – DRUMURI BIHOR SA, cu preţul de 363.798.484,19 Lei fără TVA”, anunţa CNAIR în ianuarie.

În martie 2021 contractul pentru realizarea celor 15,7 km de autostradă A3 dintre Cheţani şi Câmpia Turzii a fost reziliat de către Compania de Drumuri. Contractul fusese semnat în 2015 cu firma românească Straco şi ajunsese în 2021 abia la stadiul de sub 40%.

Contractul fusese semnat în 2015 cu firma românească Straco, intrată apoi în insolvenţă.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat pe 20 iulie 2021 licitaţie pentru proiectarea şi execuţia lotului Cheţani – Câmpia Turzii, după rezilierea contractului cu Straco.

Lot Cheţani-Câmpia Turzii - km 21+500 - km 37+191

Lungime: 15,7 km

Ordin de începere: mai 2016

Termen de finalizare (iniţial): 16 luni

Stadiu (iulie 2021): 40%

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale