Cât de cald se face în ultimele zile de iarnă. Unde se anunță cele mai ridicate temperaturi și în ce zone ninge

Cât de cald se face în ultimele zile de iarnă. Unde se anunță cele mai ridicate temperaturi și în ce zone ninge

Iarna nu se dă plecată prea ușor. Meteorologii anunță ninsori la munte, ploaie și lapoviță în rest, în timp ce în sud temperaturile sunt ușor mai ridicate față de normalul perioadei.

Vreme caldă în sud, ninsori la munte FOTO Shutterstock

În următoarea perioadă, valorile termice vor fi în creștere în mare parte din țară . Cele mai ridicate temperaturi sunt așteptate în zona deluroasă din sud, sud-vest și vest. Nopțile și diminețile vor rămâne friguroase, mai ales la munte, în depresiuni și în jumătatea nordică a țării. Conform prognozei pentru următoarele 2 săptămâni, precipitațiile vor fi slabe cantitativ. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte şi mai ales burniţă, ploaie şi lapoviţă în rest.

Maxime de 8 grade Celsius în sud

Marți, 14 februarie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valorile termice se vor situa în general în jurul normelor climatologice, uşor mai ridicate în sud, cu precădere în zona deluroasă.

"Cerul va fi variabil în Oltenia şi în jumătatea de vest a Munteniei, iar în celelalte regiuni nebulozitatea va fi în general persistentă şi pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte şi mai ales burniţă, ploaie şi lapoviţă în rest. Vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi Carpaţilor de Curbură (rafale de peste 80-90 km/h, ce vor determina transport de zăpadă), temporar în Moldova în general cu viteze de 55-65 km/h şi pe arii mai restrânse în Dobrogea, Transilvania şi sudul Olteniei", anunță meteorologii.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 0 şi 8 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între minus 6 şi 2 grade Celsius . Pe alocuri se va semnala ceaţă, asociată şi cu depunere de chiciură.

În București, conform meteorologilor, valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât mediile multianuale. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 8 grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de minus 2 grade Celsius. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”