Cât de dement să fii să scrii așa ceva? Europarlamentarul PSD I.Mircea Pașcu spune că „statul paralel” a influențat Comisia de la Veneția!

Cât de dement să fii să scrii așa ceva? Europarlamentarul PSD I.Mircea Pașcu spune că „statul paralel” a influențat Comisia de la Veneția!

Cât de dement să fii să scrii așa ceva? Europarlamentarul PSD I.Mircea Pașcu spune că „statul paralel” a influențat Comisia de la Veneția! Condamnatul Adrian Severin adauga ca forul international e corupt si compromis!

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pascu sugereaza, intr-o postare publicata pe Facebook, ca "statul paralel" din Romania influenteza Comisia de la Venetia, acesta fiind motivul pentru care raportul preliminar intocmit de acest for este atat de critic la adresa Legilor Justitiei.

„V-ați întrebat de ce recentul Raportul(sic!) “critic” al Comisiei este unul special numit “preliminar/intermediar”?

Simplu, pentru ca autorul, recte Comisia de la Veneția, nu își permite sa scrie asemenea lucruri in raportul oficial!

De ce? Pentru ca, in raportul oficial, autorii nu își pot depăși atribuțiile, care exclud afirmațiile police(sic!), nesusținute juridic, dintr-un raport “preliminar/intermediar” ...

Aceasta este o confirmare ca inițiativa acestui raport “preliminar/intermediar” este politica, provine din țara și este destinată exclusiv consumului politic intern!

De aceea a și fost tratat, pe buna dreptate, ca atare de instituțiile serioase din România. A fost o mișcare la “iuțeală de mâna și nebăgare de seama”, menită sa ofere muniție apărătorilor statului paralel, “paralelilor”, cum le putem spune pe scurt. Cu același succes ca altele de același gen ...", a scris Pascu pe reteaua sociala, intr-un mesaj nu tocmai corect gramatical.

Raspunzand acestei postari, fostul ministru de Externe Adrian Severin, proaspat liberat din penitenciar unde a executat o pedeapsa pentru coruptie, sustine ca membrii Comisiei de la Venetia ar fi fost corupti pentru a emite opinia preliminara negativa privind Legile Justitiei.

"Total de acord, numai ca atunci cand o institutie prestigioasa precum Comisia de la Venetia, intra in asemenea jocuri mizerabile, fie asta si prin reprezentati de mana a doua, ceva nu este in regula in relatiile internationale.

In mod normal MAE ar trebui sa clarifice situatia la Strasbourg. Desigur, cu sprijinul serviciilor noastre secrete, care ar trebui sa stie cine, prin ce mijloace si pe ce cai a corupt si compromis Comisia de la Venetia", a comentat acesta pe Facebook la mesajul europarlamentarului PSD.

Pascu nu a ezitat si i-a raspuns: "Sa nu fi fost chiar ei ...".

Amintim ca saptamana trecuta Comisia de la Venetia a publicat un punct de vedere transant, care desfiinteaza modificarile pe care PSD-ALDE le-a adus Legilor Justitiei si prin care, spune forul european, este subminata independenta judecatorilor si procurorilor romani si increderea publicului in sistemul judiciar.

Astfel, Comisia cere puterii politice de la Bucuresti sa nu puna in aplicare aceste modificari, mai ales cele privind numirea si revocarea procurorilor-sef.

Opinia preliminara tine cont de "climatul politic tensionat" si de presiunile si intimidarile magistratilor, mai ales din partea politicienilor de nivel inalt, coordonate inclusiv prin campanii media, se arata intr-un document.

Comisia de la Venetia face o serie de recomandari, printre care mentinerea rolului presedintelui Romaniei si al CSM in numirea/revocarea procurorilor de rang inalt.



Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!