Cât de nocive sunt selfie-urile

Cât de nocive sunt selfie-urile

Noua modă în care persoanele se fotografiază singure sau cu prietenii, numită selfie, poate fi destul de periculoasă în anumite situaţii, chiar dacă nu este vorba despre pozele făcute în locuri extreme ce pot face diferenţa dintre viaţă şi moarte, scrie One.ro.

Cât de nocive sunt selfie-urile

În ultimii ani, fenomenul autoportretelor realizate cu telefoanele mobile a crescut foarte mult în popularitate. Se pare că această practică este nocivă. O bloggeriţă din Londra susţine că acest obicei i-a afectat tenul, îmbătrânindu-l.

Tânăra în vârstă de 26 de ani, care face aproximativ 50 de selfie-uri pe zi, declară că selfie-urile i-au provocat apariţia unor riduri fine şi mici pete pe faţă.

Aceste probleme sunt cauzate de lumina albastră, potenţial nocivă pentru piele, emisă de smartphone, cel puţin aşa susţine bloggeriţa Mehreen Baig.

Dermatologii nu exclud această posibilitate. Ei au confirmat că astfel de simptome au fost constatate când expunerea a fost intensă. Pentru un plus de protecţie, specialiştii recomandă folosirea unei creme cu protecţie solară, relatează One.ro.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...