Cât lapte a găsit un bărbat într-o cutie de 1 litru. „Cum explici așa ceva?” Reacția supermarketului

Cât lapte a găsit un bărbat într-o cutie de 1 litru. „Cum explici așa ceva?” Reacția supermarketului

Un bărbat din Germania a avut curiozitatea să măsoare cutia de 1 litru cu lapte pe care a cumpărat-o de la un supermarket. Mare i-a fost mirarea când a văzut că puțin peste 800 de ml se află în ambalaj. Supărat că a fost păcălit, a luat legătura cu comerciantul.

Bărbatul a arătat cât lapte era, de fapt, într-o cutie de 1 litru FOTO Facebook

"Cum le explici așa ceva clienților care își cumpără laptele de la tine de ani de zile?", a scris bărbatul pe Facebook, relatează antena3.ro

Enervat de țeapă luată, clientul a reclamat situația pe 28 martie 2023, însă nu a primit niciun răspuns. Reprezentanții magazinului au cerut adresa sa de e-mail pe Facebook și au promis să ia măsuri împotriva persoanelor responsabile pentru această situație.

Laptele s-ar putea ieftini, conform unei înțelegeri dintre Guvern, procesatori și supermarketuri

În urma consultărilor, Guvernul, reprezentanții procesatorilor și ai rețelei marilor magazine au convenit, pe 12 aprilie 2023, o reducere a prețului pentru laptele de consum pe o perioada de șase luni.

Această măsura vine în beneficiul consumatorului final și încurajează cererea pe piața laptelui , ceea ce va sprijini implicit fermierii și procesatorii.

Astfel, pentru susținerea fermierilor și a pieței laptelui, vor fi acordate ajutoare financiare în două etape. Primele plăți se vor face începând cu 15 mai 2023 pentru cererile în valoare de 21,6 milioane de euro, depuse de crescătorii de vaci de lapte până la data de 23 martie 2023. Ulterior, va fi organizată o a doua sesiune de depunere a cererilor de plată, plățile urmând să se facă, pentru aceste cereri, în al doilea semestru al anului 2023. Guvernul va pune în acord cu realitățile economice valoarea fondurilor alocate, iar ca urmare a unei mai bune așezări a sumelor acordate sectorului zootehnic, fermierii vor beneficia de compensații în valoare de 22 de milioane de euro, pentru pierderile cauzate de războiul din Ucraina.

Din toamnă se reiau programele de alimentație în școli

Totodată, pentru a încuraja valorificarea laptelui și o alimentație sănătoasă, Guvernul va extinde și dezvolta ”Programul pentru școli” și ”Masa caldă în școli” începând cu viitorul an școlar. Astfel, vor fi pregătite proiecte de acte normative pentru acordarea de produse lactate copiilor în fiecare zi în care frecventează cursuri școlare, și nu doar de trei ori pe săptămână ca până acum, dar și pentru actualizarea prețului pachetelor de care vor beneficia copiii și fluidizarea procedurilor de achiziție. De asemenea, Guvernul pregătește creșterea numărului de școli în care se acordă o masă caldă sau un pachet alimentar elevilor care frecventează cursurile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...