Cât mai îndurăm iarna dezlănțuită. Anunțul meteorologilor despre ce ne așteaptă de Paște, când vine căldura

Cât mai îndurăm iarna dezlănțuită. Anunțul meteorologilor despre ce ne așteaptă de Paște, când vine căldura

Până sâmbătă, în toată țara vremea va fi deosebit de rece. Meteorologii anunță schimbări sub aspect termic abia de săptămâna viitoare. Până atunci, România se află sub stăpânirea unui episod de iarnă dezlănțuită.

Iarnă adevărată în mijlocul primăverii FOTO Adevărul

Este posibil ca începând chiar de duminică și debutul săptămânii viitoare să aducă temperaturi în creștere, să ne apropiem de normele specifice datei din calendar, atunci când vorbim de temperaturi cuprinse în general între 14 până la 16-17 grade. Însă debutul săptămânii viitoare păstrează semnalul și probabilitatea de precipitații ridicată, astfel încât este posibil ca și pentru zilele de luni și marți, săptămâna viitoare, să consemnăm cantități importante de precipitații”, a explicat Elena Mateescu, director general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), la digi24.ro

De asemenea, specialistul a făcut referire și la vremea de Florii și de Paște, când mulți români și-au programat vacanțe.

Pentru sărbătoarea Floriilor vom avea o vreme apropiată de normalul termic al datei din calendar, iar pentru sărbătoarea Paștelui, la acest moment valorile de temperatură sunt estimate la nivelul întregii țări între 14 până la 17-18 grade Celsius, inclusiv în Capitală – 14-15 grade Celsius”, a mai spus meteorologul.

Până sâmbătă, 8 aprilie, la ora 10.00 se află în vigoare o avertizare meteorologică de vreme rece. Miercuri, la ora 14.00, expiră codul portocaliu pentru cea mai mare parte a Moldovei, Carpații Orientali și Meridionali.

Ninsori, ploi abundente și vânt puternic

Miercuri, 5 aprilie, conform meteorologilor, vremea se va menține închisă și deosebit de rece pentru această perioadă din an. Temporar se vor semnala precipitații -pe alocuri moderate cantitativ- în regiunile estice și sudice și pe arii restrânse în rest. În Dobrogea va ploua, în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile, iar în celelalte regiuni precipitațiile vor fi mixte (predominant ninsori în Moldova, iar noaptea și în Transilvania și Maramureș). La munte va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare mai ales ziua în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei unde rafalele vor depăși 55-65 km/h și pe arii restrânse 70-75 km/h, dar cu intensitate mai mică și pe arii restrânse și pe crestele montane (cu rafale de 55-65 km/h) și în regiunile vestice și sud-vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 9 grade Celsius, ușor mai ridicate în dealurile sudice, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 3 și 4 grade Celsius. Izolat se va forma ceață.

În Capitală, vremea va fi închisă și rece pentru această perioadă din an. Temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade Celsius, iar cea minimă nu va depăși 3 grade Celsius.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…