Cât va mai dura până când i se va pune în mână o armă acestui robot? VIDEO

Cât va mai dura până când i se va pune în mână o armă acestui robot? VIDEO

Cât va mai dura până când i se va pune în mână o armă acestui robot? Compania Boston Dynamics' a prezentat recent "cel mai dinamic umanoid", un robot in stare sa alerge, o provocare greu de invins pana acum.

Nu doar ca Atlas, robotul, e in stare sa alerge intr-un ritm constant, dar o face miscandu-si picioarele si fragmentele din care sunt compuse acestea - talpa, genunchi etc. - intocmai cum ar face-o un om care a ajuns sa aiba aceasta deprindere in zeci de mii de ani de evolutie, arata LiveScience.

Stilul sau de jogging e usor caraghios si cam galagios, metalic, e drept, insa e eficient. Mai mult, cand are in fata un obstacol, isi ia avant si il sare.

Deocamdata a fost testat doar pe iarba, dar urmeaza sa incerce si alte tipuri de teren, pentru a se vedea cum se va redresa in cazul in care va cadea.

Desi nu pare mult aceasta demonstratie oferita de Boston Dynamics', e vorba despre o reusita majora in lumea roboticii, care insa ii sperie pe adeptii teoriilor conspirationiste, ce vad in astfel de umanoizi un dusman pentru specia noastra


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată sfidarea României...

2 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 România are 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut