Cât va mai dura până când i se va pune în mână o armă acestui robot? VIDEO

Cât va mai dura până când i se va pune în mână o armă acestui robot? Compania Boston Dynamics' a prezentat recent "cel mai dinamic umanoid", un robot in stare sa alerge, o provocare greu de invins pana acum.

Nu doar ca Atlas, robotul, e in stare sa alerge intr-un ritm constant, dar o face miscandu-si picioarele si fragmentele din care sunt compuse acestea - talpa, genunchi etc. - intocmai cum ar face-o un om care a ajuns sa aiba aceasta deprindere in zeci de mii de ani de evolutie, arata LiveScience.

Stilul sau de jogging e usor caraghios si cam galagios, metalic, e drept, insa e eficient. Mai mult, cand are in fata un obstacol, isi ia avant si il sare.

Deocamdata a fost testat doar pe iarba, dar urmeaza sa incerce si alte tipuri de teren, pentru a se vedea cum se va redresa in cazul in care va cadea.

Desi nu pare mult aceasta demonstratie oferita de Boston Dynamics', e vorba despre o reusita majora in lumea roboticii, care insa ii sperie pe adeptii teoriilor conspirationiste, ce vad in astfel de umanoizi un dusman pentru specia noastra

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

4 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

5 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…