Cătălin Drulă, ales din primul tur preşedinte al USR. Ce procente au luat candidaţii

Cătălin Drulă, ales din primul tur preşedinte al USR. Ce procente au luat candidaţii

Din cei 18177 de de USR-işti care şi-au exprimat votul, 71,34% au ales opţiunea Cătălin Drulă. Al doilea clasat la scrutinul intern a fost Cătălin Teniţă, cu 14,89%.

Fostul şef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a luat 11,23%. George Ungureanu s-a clasat pe locul al IV-lea, cu 0,9% din voturi.

Ultimii doi clasaţi au fost Miroslav Tascu-Stavre, 0,76%, şi Alexandru Kiss, 0,53%.

„Am cerut un mandat clar şi partidul mi l-a dat. Pentru a face opoziţie pe bune actualei puteri falimentare, pentru organizare şi seriozitate, pentru a da premierul României în 2024. USR a trecut prin etape fireşti de dezvoltare. O mişcare civică, cetăţenească. Intrarea în parlament şi consilii locale. Lupta cu Dragnea. Confirmarea în alegeri. Guvernarea. Este timpul unei noi epoci în evoluţia acestui partid. Cea de maturitate şi stabilitate”, a spus Cătălin Drulă.

Discurs radical după victorie

„Prin muncă, prin persevernţă, poţi obţine rezultate. Cu muncă, cu tenacitate, cu perseverenţă, lucrurile se schimbă”, a precizat Drulă. Apoi, a început atacurile printr-un limbaj foarte dur la adresa Puterii: „Daţi-ne voturile, nu mai daţi voturile bandiţilor ăstora (...) Vor să ne creadă că asta e, că suntem puţini care vrem p Românie corectă, o Românie modernă, fără speciali (...) Doar diavolul lor ne spune că nu putem. De azi zilele socialismului cu epoleţi sunt numărate”, a mai subliniat liderul USR, care a vorbit şi „demonul neîncrederii”.

Drulă a afirmat că vor merge din uşă în uşă pentru a convinge oamenii să-i voteze.

Rezultatul votului pentru preşedinţia USR va fi validat în cadrul unui congres online ce va avea loc pe 16 iulie. Mandatul lui Cătălin Drulă la conducerea partidului va fi de patru ani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…