Cătălin Predoiu: Soarta lui Nițu - pecetluită; vom asista la o demisie firească

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu susține că soarta procurorului general Tiberiu Nițu este pecetluită și că vom asista la o demisie firească a acestuia. "Obiectiv privind lucrurile, soarta procurorului general Nițu este pecetluită, vom asista la o demisie firească în acest context", a scris joi fostul ministru al Justiției pe Facebook.

Referindu-se la raportul MCV prezentat miercuri de Comisia Europeană, Predoiu spune că anticorupția este binevenită în ceea ce privește capitalul românesc.

"Aud din ce în ce mai des teza că anticorupția ar fi ucis capitalul românesc pentru că mulți capitaliști români sunt acum la beci sau în anchete, iar firmele lor s-au închis. Dar ce fel de capital românesc era acesta care a ajuns la beci? Cumva clădit pe contracte pe bani publici luate prin 'licitație' pregătită de 'uleiul' corupției? Cumva ridicat prin înlăturarea concurenților neconectați politic la telefonul roșu, portocaliu, galben, verde turcoaz sau bleu ciel? Cumva injectat financiar cu credite bancare obținute fără garanții și nerambursate după ce au fost trecute prin companiile 'bidon' sau prin off-shor-urile din deșerturile Orientului Mijlociu până s-a pierdut urma banilor?", afirmă Predoiu.

Potrivit liberalului, un "alt argument fals" este acela potrivit căruia "anticorupția oprește investițiile, pentru că nimeni nu mai semnează". "Bine că a semnat Ponta Memorandumul Rompetrol prin care a iertat o companie străină de sute de milioane. Să vedem cu cât și de unde va crește contul fundației fostului premier făcut pentru cooperarea estică", a mai scris Predoiu.

În opinia sa, anticorupția trebuie acum dublată de prevenție solidă și de recuperarea prejudiciilor, liberalul subliniind că este momentul "să intre în scenă" Agenția de Recuperare a prejudiciilor provenite din infracțiuni.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

4 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

5 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…