Catastrofă ecologică la Ulmeni, sub oblăduirea lui Nelu Iordache

Catastrofă ecologică la Ulmeni, sub oblăduirea lui Nelu Iordache

Sute de români din cel mai sărac județ din țară, Călărași, au ajuns la mâna unui grup de interese coordonat de Nelu Iorache, care transportă gunoaiele produse de bucureșteni, le ard sau le îngroapă în apropierea satului Ulmeni, sub masca unor operațiuni de sortare, generând cel mai mare dezastru ecologic postdecembrist din România, totul cu sprijinul instituțiilor statului care le protejează afacerile.

Radiografia unei instituții emblemă a statului român, Agenția Națională pentru Protecția Mediului ținută captivă de un grup de interese coordonat de Nelu Iordache.

Agenția Națională pentru Protecția Mediului a devenit captivă rețelelor de putere ale grupului de interese coordonat de Nelu Iordache, prin numirea de către acesta în funcția de președinte al Agenției Naționale pentru Protecția Mediului a lui Florin Gârbacea și în funcția de vicepreședinte a lui Eugen Ioan Cozma.

Autorizarea directă a societății Zero Waste Bucharest, societate de apartament înființată la începutul acestui an și deținută de Nelu Iordache prin interpuși, de către Agenția Națională pentru Protecția Mediului, semnată și ștampilată de Florin Gârbacea imediat după instalarea în funcție a acestuia, cât și reautorizarea ilegală a gropii de gunoi de la Ulmeni Călărași, închisă în urmă cu opt luni, arată catastrofa spre care se îndreaptă Agenția Națională pentru Protecția Mediului, instituția statului care are misiunea să protejeze cetățenii și populația de efectele nocive ale factorilor de mediu dăunători.

Groapa de la Ulmeni Călărași, devenită într-un an cea mai mare groapă ilegală de gunoi din Europa, a ajuns deja un ecosistem în sine, cu faună patrupedă, cu o mutație de șobolani giganți, cu specii de gândaci îngrășați în zeama de la gunoaie, deveniți mari cât pumnul și înmulțindu-se cu miliardele, cu câini sălbăticiți care atacă gospodăriile și ucid orătăniile, cu stoluri uriașe de pescăruși care se rotesc pe deasupra. Sunt peste o sută de hectare de mizerie din care se scurge o zeamă fetidă care otrăvește pământul, aerul, vegetația, animalele, oamenii. Toate acestea în Câmpia Dunării într-o zonă naturală protejată a României înscrisă pe listele ariilor protejate Natura 2000.

În urma constatării așa-ziselor îndepliniri a măsurilor de mediu de către Cassano Metal a izbucnit un incendiu violent la groapa de gunoi din Ulmeni Călărași

Deșeurile sunt autoincendiate chiar de societatea Cassano Metal și pentru a nu se putea stabili clar volumul acestora, nivelul evaziunii fiscale și al fraudării banilor publici, ușor determinabile în funcție de calcularea volumului deșeurilor de pe amplasamentul Utiltrailer și Cassano Metal. De asemenea, autoincendierea ascunde și reautorizarea Cassano Metal în urma îndeplinirii măsurilor de mediu care presupuneau reducerea volumului deșeurilor de pe amplasament.

Reducerea acestui volum a fost facută într-un mod ilegal și premeditat în laboratoarele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și transpus în data de 2 august în devastatorul incendiu care micșorează volumul deșeurilor dar contaminează și asfixiază populația din jur.

Pompierii, care lucrează zi și noapte la stingerea periculosului incendiu, fiind un organism de elită al statului român, nu se vor lăsa târâți și complici în această infracțiune mizerabilă și vor raporta imediat autoincendierea gunoaielor de la Ulmeni Călărași provenite din București.

Chiar dacă sunt incendiate la Ulmeni Călărași deșeurile provenite din București vor continua să existe sub formă de toxine inspirate de populația din toată zona de sud a județului.

Este nevoie să ne trezim odată cu toții și să scapăm de aceste ilegalități – Agenția Națională pentru Protecția Mediului are nevoie de un reset

Pentru a avea un control direct și o monitorizare permanentă a Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Nelu Iordache a făcut celor doi domni din conducerea instituției un cadou frumos dar otrăvit: Ana Grigoraș, fostă polițistă la IPJ Ilfov și angajată la firmele lui Nelu Iorache în ultimii 2 ani, a devenit pe rând amanta lui Eugen Ioan Cozma și ulterior a lui Florin Gârbacea pe care îi manipulează emoțional ori de câte ori decide angajatorul său, Nelu Iorache.

Urmând firul acestui raționament, trebuie să știm de ce un grup de interese cu o pregătire mult sub nivelul unor absolvenți de liceu, a reușit să numească în fruntea unor Agenții ale statului oameni vulnerabili din punct de vedere profesional și moral? Daca nu cumva tocmai ca să facă drept paravan conclavurilor care lucrează în spatele lor sau chiar în birourile lor ministeriale și să protejeze afaceri de sute de milioane de euro în detrimentul vieții și sănătății unor comunități locale de oameni simpli și modești, care nu au posibilități și mijloace să se apere de puternicele rețele ale corupției.

Asociația Cetățenească Ulmeni Călărași arată dezastrul în care trăiesc oamenii iar rezultatele studiului de sănătate publică demonstrează contaminarea populației din cadrul comunităților locale cu mercur, care are o toxicitate extrem de mare și poate produce leziuni cerebrale, renale şi ale căilor respiratorii, cu plumb, care poate duce la îmbolnăvirea cu cancer iar o expunere de lungă durată poate avea efecte devastatoare asupra creierului, cu antimoniu, o substanță extrem de nocivă care poate cauza cancer, cupru care poate provoca ciroză, boala Wilson şi boala Alzheimer.

Aceștia mai arată că reautorizarea recentă a gropii de gunoi de la Ulmeni Călărași cât și incendiul de proporții de ieri, 2 august 2021, va afecta și mai mult sănătatea comunității locale iar singura speranță în rezolvarea situației o văd în intervenția directă a Președintelui României, Klaus Iohannis, în restabilirea ordinii publice și salvarea populației din mâinile puternicei rețele de corupție.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia