Câte case de pariuri legale există în România?

Câte case de pariuri legale există în România?

Casele de pariuri au devenit tot mai accesibile pentru pasionații de sport, atât prin agențiile stradale, cât și prin platformele de pariuri online. Cu siguranță mulți pariori s-au întrebat câte dintre aceste case de pariuri online sunt legale. Au existat de-a lungul timpului câteva case de pariuri online care nu erau licențiate în România, iar pariorii au fost sancționați neștiind acest aspect.

Pentru ca o casă de pariuri online să fie legală în România, aceasta trebuie să aibă o licență de funcționare. Licențele de funcționare pentru operatorii de jocuri de noroc se eliberează de către Oficiul Național al Jocurilor de Noroc. ONJN se ocupă cu reglementarea și supraveghea domeniului jocurilor de noroc din România.

Mai exact, orice operator care vrea să vină pe piața jocurilor de noroc din România, trebuie să respecte anumite reguli pe care ONJN le impune pentru a putea obține licență de funcționare. În prezent, în România există 46 de site-uri de pariuri online. Aceste 46 de agenții de pariuri online aparțin de 26 firme mamă. Spre exemplu, Vladcazino din România este deținut de firma mamă Unibet. Cu siguranță ai văzut asemănările interfețelor site-urilor.

Superbet, Fortuna, Casa Pariurilor și Stanley Bet

O parte dintre acești operatori dețin și agenții stradale, iar alții sunt prezenți în România doar în mediul online. Printre casele de pariuri care sunt prezente atât în mediul online în România, cât și în agențiile stradale se numără Superbet, Fortuna, Casa Pariurilor și Stanley Bet.

Dacă vorbim de casele de pariuri stradale, există nu mai puțin de 8000 case de pariuri stradale în România. În topul numărului de agenții stradale se află Superbet. Superbet deține 910 agenții de pariuri în România, dintre care 130 se află în capitală. De asemenea ei se poziționează bine și pe internet cu sie-ul Superbet online. GoBet are în România 370 de puncte stradale. GoBet sunt case de pariuri ale Superbet dar în franciză.

Pe locul 2 în topul numărului agențiilor stradale se situează Casa Pariurilor care deține un total de 750 agenții stradale în toată țara. Există și case de pariuri care au rămas doar în mediul offline, nereprezentând o necesitate de a fi prezente și în mediul online.

Printre acestea se numără Winner care are nu mai puțin de 229 agenții în toată țara. ArminBet, MozzartBet sau ExcelBet sunt cu siguranță nume de care ai auzit. Acestea sunt prezente mai mult în agențiile din țară și nu în capitală, dar au destul de multe puncte stradale, însumând peste 1000 puncte la comun.

În cazul în care ești nesigur de legalitatea unui operator de jocuri de noroc, tot ce trebuie să faci este să verifici pe site-ul ONJN licența acestuia. În general, majoritatea caselor de pariuri online au afișat numărul licenței pe site, într-un loc vizibil.

Dacă nu găsești numărul de înregistrare dat de ONJN pentru licență pe site, atunci ar trebui să îți pui semne de întrebare. De asemenea, este indicat să cauți câteva informații despre operatorul la care alegi să joci înainte de a depune bani și a paria. Oricât s-ar lăuda o casă de pariuri, recenziile scrise de utilizatori reflectă realitatea mult mai corect.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?