Categoria "rahații României"/ Deputatul Gerea s-a înscris în partidul lui Voiculescu, nevasta a avansat în Transgaz

Categoria "rahații României"/ Deputatul Gerea s-a înscris în partidul lui Voiculescu, nevasta a avansat în Transgaz

În 2016, Ayten Gerea, nevasta celui care fusese cu puțin timp înainte ministru al Energiei, Andrei Gerea, a fost angajată la Transgaz ca "specialist relații publice". În 2019, a avansat: consilier al directorului general adjunct. Cu salariu confidențial, scrie Newsweek .

"Compania nationala de transport al gazelor Transgaz are de cateva saptamani un nou angajat: Ayten Gerea, sotia lui Andrei Gerea, fost ministru al energiei in Guvernul Ponta, deputat ALDE, dar si candidat pentru aceeasi functie pe listele ALDE Arges. Ayten Gerea a fost angajata pe functia de specialist relații publice in cadrul Transgaz. Numirea este surprinzatoare avand in vedere ca gestiona o afacere de familie, o firma din domeniul auto, care se ocupa de comertul de automobile si repararea lor. Potrivit unor surse din domeniu, ALDE sustine persoane cu functii de conducere din mai multe companii energetice, inca de pe vremea guvernarii Ponta. Ayten Gerea nu a raspuns la intrebarile transmise",  scria  Hotnews pe 9 decembrie 2016.

Ca "specialist relații publice", Ayten Gerea încasa cam 6.000 de lei lunar, adică peste 72.000 de lei anual de la Transgaz, potrivit declarațiilor de avere depuse de consort.

În declarațiile de avere depuse anul acesta (două, deja), deputatul Gerea nu a mai menționat salariul nevestei. Poate nu întâmplător, aceasta nu mai este "specialist relații publice", ci "Consilier Director General Adjunct".

Andrei Gerea a fost unul dintre stâlpii ALDE, dar l-a trădat pe Tăriceanu și a trecut la partidul lui Dan Voiculescu. "Deputatul Andrei Gerea, fost ministru al Economiei și al Energiei s-a înscris în Partidul Puterii Umaniste (social-liberal). ​Andrei Gerea este economist, fiind membru în Parlamentul României din 2004. A fost ministru al Economiei în guvernul Uniunii Social-Liberale și, ulterior, al Energiei, Mediului de Afaceri și IMM-uri. ​Acesta se alătură umaniștilor datorită componentei liberale a umanismului pragmatic, doctrina PPU (social-liberal), odată cu alți liberali cu vechime, așa cum sunt Grațiela Gavrilescu, Cătălin Harnagea, Corneliu Dobrițoiu și Vlad Roșca.",  nota  site-ul PPU-SL pe 17 iunie a.c.

Andrei Gerea nu a putut fi contactat, Newsweek România va prezenta poziția acestuia imediat ce o va avea.

Tot în Transgaz lucrează și nevasta deputatului PSD Eugen Nicolicea, de asemenea cu salariul confidențial.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...