Cățelul Casper, erou în SUA după ce a ucis opt coioți care au prădat turma proprietarului său

Cățelul Casper, erou în SUA după ce a ucis opt coioți care au prădat turma proprietarului său

Casper, un Ciobănesc de Pirinei în vârstă de 20 de luni, a devenit un erou local în orașul Decatur din statul american Georgia, după ce s-a luptat singur cu o haită de coioți care a atacat turma de oi a stăpânului său. Câinele a ucis opt dintre coioți, scrie The Guardian.

FOTO John Wierville/Facebook

Săptămâna trecută, o haită de 11 coioți a atacat turma fermierului John Wierwiller, potrivit unui reportaj al unui post de televiziune local, WAGA-TV. Casper a apărat cu furie oile într-o luptă în urma căreia i-a fost smulsă o parte din piele și o parte din coadă, a declarat Wierwiller.

Eroicul câine ciobănesc a ucis opt dintre coioți și i-a alungat pe cei trei rămași de pe câmpul de luptă, dar nu s-a întors imediat acasă, așa că Wierwiller a lansat un apel de ajutor pentru găsirea lui Casper pe rețelele de socializare, potrivit CBS News. Două zile mai târziu, Casper s-a întors de unul singur în gospodăria pentru care a fost dispus să-și pună viața în pericol.

„Se cam uita la mine în genul: «Stăpâne, nu te mai uita cât de rău arăt, ai grijă de mine»”, a spus Wierwiller. „Arăta de parcă un coiot l-a apucat de piele și l-a jupuit”.

Wierwiller a scris pe Facebook că l-a dus pe Casper la medicii veterinari de urgență în stare critică. Veterinarii au închis o rană deschisă la nivelul gâtului și au sperat că tratamentul va limita potențialul de infecție.

Casper a fost „puțin ezitant în legătură cu totul” de când s-a confruntat cu moartea, a scris Wierwiller, dar veterinarii au spus că, cu puțin noroc, Casper ar putea să nu aibă nevoie nici măcar de grefe de piele.

„Este într-adevăr o veste remarcabilă și sărbătorim”, a spus Wierwiller.

Peste 15.000 de dolari au fost strânși până acum pentru facturile de spital ale lui Casper prin intermediul unei campanii GoFundMe, pe măsură ce s-a răspândit vestea curajului său. În general, câinii nu se descurcă bine în fața coioților, ale căror drumuri le pot intersecta în zonele rurale din SUA și în suburbiile dezvoltate în apropierea pădurilor sau a mlaștinilor.

Este rar, dar nu fără precedent, ca coioții să atace oamenii. Presa din California a relatat săptămâna trecută că un copil mic a fost târât în afara casei sale de un coiot înainte ca mama sa să arunce o piatră în animal și să-l sperie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”