Câți români s-au uitat la prima semifinală a CM Quatar 2022. Record de audiență pentru TVR

Câți români s-au uitat la prima semifinală a CM Quatar 2022. Record de audiență pentru TVR

Prima semifinală a Cupei Mondiale din Quatar, Argentina-Croația, a fost un meci al recordurilor atât pentru Televiziunea Română, cât și pentru Lionel Messi, căpitanul Naționalei Argentinei.

TVR și Lionel Messi au bătut recorduri cu partida Argentina-Croația FOTO Profimedia

Prima semifinală a Campionatului Mondial de Fotbal a adus recorduri de audiență pe toate targeturile pentru Televiziunea Română, broadcasterul oficial al evenimentului pentru România.

Evoluția de excepție a lui Messi și a colegilor săi a ținut telespectatorii în fața micilor ecrane și a adus Televiziunii Publice cele mai mari audienţe ale acestui campionat. Partida Argentina-Croația s-a încheiat cu rezultatul 3-0 și a trimis Naționala Argentinei în finală.

1.716.000 de telespectatori au urmărit, în medie, la nivel Naţional, partida desfăşurată în intervalul 21.00 – 22.55, iar meciul a poziţionat TVR 1 în fruntea topului audienţelor cu un Rtg* de 9,7% şi un Share** de 23,9%, la distanţă de aproape 3 puncte de rating faţă de ocupantul locului 2. În Minutul de Aur (ora 21.49), la TVR 1 se uitau 2.113.000 telespectatori - 11,9% Rtg şi 28,3% Share.

Şi în mediul Urban, postul public a fost pe primul loc, cu o audienţă medie de 11,3%, o cotă de piaţă de 27,6% şi 1.074.000 de telespectatori, dublu faţă de următoarea televiziune din clasamentul audienţelor.

În Minutul de Aur, de la ora 21.43, TVR 1 a avut un Rtg de 13,8%, un Share de 31,8% şi 1.309.000 de telespectatori.

Și Lionel Messi, căpitanul Albiceleste, a stabilit un record: a devenit golgheterul Argentinei la Cupa Mondială, cel mai în vârstă jucător care înscrie cinci goluri la o singură ediție de Campionat Mondial, respectiv primul jucător al Argentinei care înscrie în trei meciuri din fazele eliminatorii ale Cupei Mondiale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?